//

Як міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт знову маніпулює у відмові постачати Україні важку техніку – Без Брехні

Як міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт знову маніпулює у відмові постачати Україні важку техніку

Не зважаючи на те, що загалом Німеччина підтримує Україну у віійні проти ерефії – і за цю підтримку ми їй щиро вдячні. Але у питанні постачання важкої бронетехніки німецькі урядовці досі не можуть вирішити – вони на тому боці де розумні, чи там де «красіві».

 

Днями міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт вкотре зманіпулювала, обґрунтовуючи відмові її країни у постачанні Україні танків та бронетранспортерів. Про те, за яких обставин це сталося – пояснюємо далі.

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила наступне: «Війна в Україні показала всім, включаючи нас, німців, які звикли до миру, що державам потрібні збройні сили як останній засіб, а саме коли ворог має намір використовувати власні засоби для вторгнення…»

Міністерка закликала уряд збільшити фінансування армії та нагадала про спеціальний фонд Бундесверу в 100 млрд євро. При цьому вона знову наголосила, що Німеччина не буде надавати Україні танки.

«Жодна країна ще не поставила бронетранспортери чи основні бойові танки західного зразка», – сказала Ламбрехт. http://surl.li/dajgd

І так, де ж маніпуляція? Незначна, але все ж таки полягає в тому, що німкеня об’єднала в одне питання постачання і бронетранспортерів і танків. Так, обидва класи бойових машин відносяться до важкої техніки. Але все ж таки варто проаналізувати їх постачання окремо.

Щодо танків «західного зразка», то тут Ламбрехт майже, на 100% відсотків права. Поки ні США не погодили постачання Україні своїх «Abrams», ні Франція не надала танки свого виробництва «Leclerc», ні Великобританія власних «Challenger».

Ми зробили обмовку майже, тому що від початку війни Польща, передала Україні декілька сотень танків Т-72. У липні було крайнє постачання – 200 такнів PT-91 Twardy. Цей глибока польска модернізація все того ж радянського Т-72, який випускали поляки по ліцензії. http://surl.li/dajpt

Так, з одного боку, це не танк «західного зразка», як говорить Ламбрехт (хоча в модернізованому варіанті Twardy дуже наближений по своїх характеристиках до них). Але в той же час, не можна сказати і те, що жодна країна не передала свої основні бойові танки. Бо Twardy стояв на озброєнні війська польського, як основний.

А от у питанні щодо бронетранспортерів, то тут німецька міністерка явно зманіпулювала. Бо ще у квітні-травні США передали Україні декілька партій (загалом понад 250 одиниць) бронетранспортерів власного виробництва М113. http://surl.li/dajpz

Дві партії таких бронетранспортерів передала Україні Литва. http://surl.li/dajqn

Аналогічну техніку передавала для ЗСУ і Португалія, і Австралія, і Канада, і Нідерланди. І якщо для США це основний бронетранспортер, який знаходиться на озброєнні, то для інших вказаних країн це та техніка, яка активно експлуатується у військах.

До того ж, у питання саме бронетранспортерів Україна просила Німеччину передати БМ «Marder», які замінені у Бундесвері на більш сучасні «Puma».

Тож пані Ламбрехт та іншим німецьким урядовцям варто перестати вигадувати і шукати причини, і зрештою визначитися – ви розумні, чи «красіві».

 

 

//
Exit mobile version