//

Як німецьке видання Bild поширило неточну інформацію про нібито «мобілізацію» українців,  які перебувають за кордоном – Без Брехні

Як німецьке видання Bild поширило неточну інформацію про нібито «мобілізацію» українців,  які перебувають за кордоном

Крім вкиду про нібито американське громадянство дітей Міністра оборони України Рустема Умерова, другою топ-новиною навколо особи міністра стала інформація про нібито мобілізацію українців, які виїхали за кордон.

Міністр оборони України Рустем Умєров дав інтерв’ю німецькому виданню Bild. І видання написало, що очільник міністерства заявив про нібито призов на військову службу українців віком 25-60 років, які наразі перебувають за кордоном. Однак як виявилося слова Міністра перекрутили німецькі журналісти.

 

Bild, посилаючись на слова міністра оборони, написав що чоловіків за кордоном попросять зʼявитися до призовних пунктів ЗСУ, інакше до них будуть застосовані санкції. «Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не прийдуть добровільно», — зазначив Умєров.

Насправді, це виявилося не зовсім точною інтерпретацією слів Умерова. Начальник управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк пояснив, що Bild змістив акцент. Умєров загалом говорив про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до ЗСУ. Наразі немає ніяких обговорень механізмів призову до війська України з-за кордону.

Слід відмітити, що останнім часом в інформаційному просторі відбувається чимало спекуляцій та маніпуляцій з приводу теми мобілізації. Чимало інформативних вкидів, чуток, пліток «заводяться» в інформаційний український простір російськими пропагандистськими ресурсами. В той же час, є часті випадки, коли такі вкиди помилково підхоплюються і українськими ресурсами, масштабуючи недостовірну або викривлену інформацію.

//
Exit mobile version