//

Як очільник мзс кремля лавров маніпулює поняттям нацизм, намагаючись показати «руських» жертвою – Без Брехні

Як очільник мзс кремля лавров маніпулює поняттям нацизм, намагаючись показати «руських» жертвою

Російська пропаганда від початку війни запустили своєрідний «тренд» по використанню поняття «нацизм». Ключовим аспектом  цьому було навішування ярлика «нацизму» на українську владу, яку пропагандисти назвали  в продовжують називати «київським режимом». Проте, пропаганда не була б пропагандою, як би не викривлювала навіть таке поняття як «нацизм», не інтерпретувала його на свій лад, та не приломлювала його у такому векторі, якому це вигідно. І нікого не хвилює, що реальний зміст та ознаки цього поняття далекі від того, як воно є насправді.

Красномовний приклад – одна з крайніх заяв так званого очільника мзс кремля лаврова на незрозумілому російському форумі «на валдаї» де він спробував трактувати політику європейських країн по відношенню до росії і «руських» як нацизм. Про це далі у матеріалі.

Так званий очільник мзс кремля лаврова в одному з меседжів заявив наступне (далі мовою оригіналу):

«Меня поразило с какой скоростью с европейцев, со всех практически, слетела эта внешняя благообразность, которой они прикрывались в последние годы, сохраняя в себе какие-то остатки не только дипломатии, но и элементарной этики. Но это собственно, проявление того, что принято называть нацизмом. Это же по отношении к русским только. Равно как и другие вещи делаются по отношению к русским. Они же заявляют, что не только Путин виноват, но и все русские, которые его избрали. Вот вам пожалуйста – чистый нацизм».

І так давайте розберемося де тут маніпулює лавров і не тільки поняттям нацизму. Спершу, про маніпуляції, які створюють підґрунтя для грою з терміном нацизм.

По-перше, це вже стало класикою російської пропаганди подавати інформацію про дії цивілізованого світу щодо росії та її мешканців, виставляючи їх жертвою у сьогоднішній ситуації.

Кремлівські очільники та пропагандисти і лавров із тої ж когорти не перестають розказувати про те, що «злий та поганий Захід» накинувся з усіх боків на росії – і санкціями обклав, і НАТО активно розширює (плюс Фінляндія та Швеція), в активи заморожує, і забороняє все російське у своїй «загниваючій» Європі.

Це чітка відверта маніпуляція причинно-наслідковим зв’язками подій. До 24 лютого 2022 року, тобто до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну всіх цих дій «колективний Захід» не робив. Вони стали об’єднаною відповіддю на російську агресію. А не на навпаки, як це подає лавров і пропагандисти. Мовляв, спершу «гоніння» на все російське, а вже потім «ми вимушені були піти на такий крок і розпочали сво».

По-друге, лавров говорить, що отаке відношення «только к русским». І тут він каже неправду і маніпулює. «Так відношення», а мається на увазі санкції та інші обмеження, не тільки до «русских». Санкції США та ЄС в цілому (або окремих її країн) діють проти різних режимів, які є диктаторськими, вчиняють злочини, провокують війни, геноцид і інші жахливі речі. І у санкційному ряду Білорусь, Іран, Північна Корея, Сирія. Окремі санкції США та ЄС введені проти  низки китайських компаній, компаній Судану, низку компаній, структур, фізичних осіб Лівії, Єгипту, Ємену, Сомалі, Нікарагуа, М’янми та ін. http://surl.li/ltdgt

Тобто «русские» ні перші, ні останні, і не єдині – як би того не бажав лавров.

По-третє, лавров маніпулює моментом відповідальності. Санкції вводилися не проти «руських», як нації, а проти держави росія, яка розпочала війну і для того, щоб обмежити її можливості вести цю війну. Безумовно, санкції відображаються на житті та добробуті пересічних росіян. Але не тому що вони «руські», а так – тому що вони проживають в цій країні і у переважній більшості підтримують війну, яку розпочало керівництво їхньої держави – за даними «Левада центру» у лютому 2023 року 77 % росіян підтримували діяльність очільників рф щодо війни в Україні. http://surl.li/ltdnc

І четверте, щодо нацизму. Якщо дуже коротко і лаконічно то нацизм це – «це державна політична ідеологія з розвиненими ідеями расизму та антисемітизму. Заснована на перевазі однієї «обраної» раси над іншими, для якої необхідний особливий життєвий простір внаслідок захоплення територій інших країн та проведення геноциду народів, що там проживають».

Інше трактування: «Нацизм не виключає захоплення інших територій для розширення так званого «життєвого простору», що може охарактеризувати його як імперську ідеологію. Також нацизм є тоталітарною ідеологією з головною політичною фігурою вождя («фюрера»), якому фактично належить уся влада в країні…» влади…»

Враховуючи три попередні пункти, у яких ми пояснили маніпуляції лаврова і зважаючи на загально прийняті трактування поняття «нацизм», говорити і вбачати у діях США та ЄС по відношенню до рф прояви нацизму – відверта маніпуляція, пропаганда та дезінформація.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Інтент”

//
Exit mobile version