//

Як рашисться пропаганда створює фото/відео ФЕЙКИ: «український» танк із знаком «Z» та «перемога» над санітарною автівкою – Без Брехні

Як рашисться пропаганда створює фото/відео ФЕЙКИ: «український» танк із знаком «Z» та «перемога» над санітарною автівкою

Ми вже не раз ловили рашистських пропагандистів на фото/відео фейках – недолугі кремлівські медіапосіпаки, створюючи контент на свою ватну аудиторії особливо не заморочуються з деталізацією та реалістичністю картинки. Одним із подібних, так званих, рашистських «воєнкорів», який має навіть свій телеграм канал є такий собі семен пегов. Він клепає фото/відео фейки направо і наліво. Декілька «цікавих», де послідовник соловйова/скабєєвої, відверто напартачив – розберемо.

 

«УКРАЇНСЬКИ» ТАНК ІЗ ЗНАКОМ «Z»

В одному з сюжетів, рашистський пропагандист веде свій репортаж з місця, яке нещодавно було полем бою біль підбитого танку. Він веде розмову з якимось вояком із рашистських військ. Той розказує, що ось перед нами український танк, якого уразили, але він ще на ходу – моторне відділення ціле, радіатор цілий. При цих словах, руденко і його співрозмовник переміщуються до задньої частини танку.

І тут раптом ззаду башти, під циліндричним чохлом для антени «майорить» величезний сумнозвісний знак «Z» – одне із маркувань, з яким наступали на Україну ерефські війська. Тобто танк по факту – російський і експлуатувався москалями, які і нанесли на башту свій бридкий знак. Але пегов, видав його за український.

 

ПЕРЕМОГА НАД САНІТАРНОЮ АВТІВКОЮ

Ще в одному з постів у своєму телеграм-каналі пропагандист вихваляється, що «хероїчні» динирівські вояки знищили «хвалений натівський» броньований Хамер.

Так, на фото дійсно Хамер і машина з явними ознаками ураження. Проте не відомо хто це зробив. Але головну деталь пропагандист провтикав (як і в сюжеті про танк) – цей автомобіль має чітке велике маркування санітарної автівки. За всіма міжнародними конвенціями атакувати санітарний транспорт, відповідно помічений – суворо забороняється. Тож, якщо, так звані «динирівці» таки атакували цю автівку – вони скоїли військовий злочин. А кремлівський журналіст-пропагандист підтверджує цей факт, пишається ним, героїзує і ні слова не каже, про призначення авто – транспортування поранених.

 «ЗБИТТЯ» БАЙРАКТАРУ ЗА РОСКЛАДОМ 

В одному останніх відео той же пропагандист намагається показати картинку, як вдало рашисти начебто збивають український безпілотник «байрактар».

Те, що це постановочне відео зрозуміло буквально з перших секунд відео. На перших секундах роліку, пропагандист обертається до солдата, який сидить у кузові важковика із зеніткою. За декілька секунд він робить один жест рукою – все добре, піднявши великий палець доверху. В наступу мить пропагандист махає рукою і солдат починає стріляти з установки, а пегов починає заливатися: «я веду репортаж з бойової позиції… наші зенітчики ведуть бій…».

Весь час, поки пропагандист «веде репортаж», солдат лупить із зенітки (що цікаво, “боєць” на важковику весь час поки тривав репортаж гатить в одному напрямку – ну тобто страшенний “байрактар” весь час вісить в небі на одному і тому ж місці – дивний такий байрактар), імітуючи стрілянину по безпілотнику. Проте в кінці сюжету ніхто так і не говорить, так чим же закінчився «постановочний бій».

Ще по темі:

//
Exit mobile version