//

Як Зеленський помилково в своїй промові “пересадив” 700 літній дуб на Хортицю – Без Брехні

Як Зеленський помилково в своїй промові “пересадив” 700 літній дуб на Хортицю

Справа Анни АхмЕтової живе і процвітає…
14 жовтня Зеленський виступав на острові Хортиця що у Запоріжжі. У своїй промові він сказав буквально наступне:  «Тут на острові є відомий сімсотлітній дуб, біля якого за легендою Богдан Хмельницький збирав військо та Іван Сірко з козаками писав листа турецькому султану». 

Все наче вірно. Проте, президент трохи наплутав… з розташуванням дубу. 

 

ПЕРЕВІРКА

Дуба нема і ніколи не було на острові. Він розташований на Верхній Хортиці – Дніпровському правобережному, а не острівному районі міста, за 8 км від острова де його «побачив» президент.
І це є у Вікі. Там само, де спічрайтери Зеленського взяли міфи про Хмельницького та Сірка. Але читали вони навіть це вибірково. Адже у тому ж абзаці Вікі написано, що це – новітні вигадки радянської доби.

Дуб – більше місце пам`яті та поклоніння для менонітів, які з ним пов’язують історію свого заселення Запоріжжя. На честь нього вони досі по всьому світу садять з його жолудів дубки. Але про цю правдиву історію чомусь зе не написали.
Після перших жартів у мережі про «завдання Єрмака терміново зробити 500 літній дуб на острові» текст на сайті президента виправили на «БІЛЯ Хортиці є відомий дуб».

Проте кеш вони не спромоглися почистити:


Хоча коли з сайту видаляли всі згадки про Порошенка, то вичистили всі архіви і кеші разом з офіційними документами. Некомпетентність працівників офісу президента призвела до такої помилки у промові. Очевидно, що сам Зеленський дуб не відвідував і розташування його не знає.

 

Автор: Олекса Шарабура

//
Exit mobile version