//

Як ЗМІ поширили помилку від Офісу президента про гроші на 300 млн тестів на COVID-19 | Медіа досі не виправили помилку – Без Брехні

Як ЗМІ поширили помилку від Офісу президента про гроші на 300 млн тестів на COVID-19 | Медіа досі не виправили помилку

9 листопада 2020 року Офіс Президента на офіційній сторінці, висвітлюючи селекторну нараду Президента України з представниками Кабінету Міністрів і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням та запобіганням коронавірусній інфекції повідомив важливу інформацію щодо COVID-19 про те, що «Кабмін виділив 1 млрд гривень на закупівлю 300 млн тестів на COVID-19». Але згодом виправив помилку в тексті «ВАЖЛИВО: Новина містить виправлення – у четвертому абзаці слід читати «3 млн таких тестів» замість «300 млн таких тестів». Перепрошуємо за неточність».

Декілька українських медіа − «НВ», «Главком», «РБК-Україна», «Інтерфакс-Україна» встигли поширити інформацію про те, що тестів 300 млн, а не 3 млн, тому ненавмисно ввели в оману читачів лише через те, що помилка з офіційного джерела була не помічена та оперативно невиправлена. Ця помилка не викривлює суть факту, але передає його неточно.

Слід зауважити, що на час публікації даного матеріалу помилки у повідомленнях у ЗМІ не були виправлені.

Під час критичної ситуації в країні через COVID-19 оперативна та достовірна інформація є головними факторами інформованості та надійних новин, які отримають користувачі, тому дані потрібно перевіряти декілька разів, навіть в гонитві за оперативністю. Наразі помилка у перелічених медіа залишається ще не виправленою.

//
Exit mobile version