//

З Україною в серці: ФЕЙК про голлівудську зірку Джорджа Клуні у футболці з написом «PUTIN KH…LO» – Без Брехні

З Україною в серці: ФЕЙК про голлівудську зірку Джорджа Клуні у футболці з написом «PUTIN KH…LO»

Користувачі соцмережі Facebook поширюють світлину, на якій відомий американський актор, сценарист та режисер Джордж Клуні одягнений у футболку з лайливим написом. Вислів стосується Президента країни-агресора Володимира Путіна. Свого часу гасло набуло великого резонансу серед прибічників проукраїнської позиції і стало відомим інтернет-мемом. Футболку з аналогічними словами активісти намагалися передати Петру Порошенку у 2014 році напередодні зустрічі з Володимиром Путіним в Мінську. Тепер нібито і відомий голлівудський актор підтримує Україну і виступає проти російської агресії.

У пості написано, що у футболці Джордж Клуні прийшов на фотосесію, присвяченій фільму “Мисливці за скарбами”. За добу фото набуло близько 600 вподобань та понад 120 поширень. Ми звичайно тільки підторимуємо таку позицію відомої голлівудської зірки. Проте, головне щоб це було правдою. Але попри широкий резонанс, світлина виявилась фейком.

СПРОСТУВАННЯ

Джорж Клуні – голлівудський актор, сценарист  та режисер вже був помічений в особливих симпатіях до України.  Зокрема, у 2013 році  висловлювався на підтримку активістів Євромайдану та назвав їх “борцями за свободу”. А за кілька тижнів зірка Голлівуду з’явився у футболці із зображенням Юлії Тимошенко та написом: “Free Juli”. Тож “запідозрити” відомого актора у ще одному жесті на підтримку України було не важко.

Джордж Клуні нібито з’явився у футболці з лайливим висловом на фотосесії, присвяченій фільму “Мисливці за скарбами”. Сам актор виступив режисером кінострічки і зіграв провідну роль у фільмі. Але насправді, для спільних фото з акторами Джордж Клуні одягнув футболку із зображенням Юлії Тимошенко. Про цю подію ми згадали вище. Вона відбулась у січні 2014 року.

На презентації кінострічки “Мисливці за скарбами” Джордж Клуні також був одягнений інакше. Прем’єра фільму відбулась на 64 Берлінському міжнародному фестивалі, який тривав з 6-16 лютого 2014 року. Зірка Голлівуду одягнув костюм, як того вимагає дрес-код заходу.

Звідки фото?

Оригінальна світлина з Джорджем Клуні насправді зроблено набагато раніше, а ніж прем’єра фільму “Мисливці за скарбами”. Автора потрапив в об’єктив під час презентації власного, вже четвертого за ліком фільму “Березневі іди” (“The Ides of March”). Прем’єра відбулась у липні 2011 року.

В оригіналі актор одягнений  у білу футболку без жодних написів. На світлині позаду режисера скоріш за все – банер з назвою фільму. Якщо порівняти фейкову світлину з оригінальною, то помітно, що відфотошоплену світлину  збільшили і в кадр не потрапила частина банера з назвою стрічки.

 

Авторка. Катерина Філімонович

//
Exit mobile version