//

Як пропаганда розігнала вкиди про «катастрофу» у Кривому Розі після ракетного удару – Без Брехні

Як пропаганда розігнала вкиди про «катастрофу» у Кривому Розі після ракетного удару

Російськи терористи вчора вдарили про гідротехнічним спорудам у Кривому Розі. У каламутній воді російські пропагандисти одразу почали поширювати різні вкиди панічного характеру, щодо нібито катастрофічних наслідків аварійної ситуації, яка виникла в Кривому Розі після ракетних ударів. Так, удар завдав школи, проте не такої катастрофічної як мріють окупанти і про які брешуть пропагандисти.

Часткове ураження гідротехнічної споруди на околиці Кривого Рогу сталося внаслідок влучань російських ракет. Як повідомило Оперативне угруповання військ «Каховка», о 17.01-17.06 14 вересня 2022 року «ворог здійснив масовану ракетну атаку по Кривому Рогу. Сім крилатих ракет Х-22 випущено з літаків стратегічної авіації.
Поцілено по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури, суттєво пошкоджено гідротехнічні споруди з метою створення надзвичайної ситуації, соціального напруження, психологічного тиску.
Попередньо, без постраждалих. Кілька районів міста лишилось без водопостачання. На місцях ударів одразу почали працювати рятувальники та аварійні служби». У Кривому Розі досі тривають роботи на всіх напрямках для убезпечення людей від наслідків «прильотів». Подію прокоментували керівники різних рівнів.
Протягом ночі для ліквідації наслідків влучання ракет у греблю у Кривому Розі було підірвано гідротехнічні споруди нижче за течією р. Інгульець та встановлено затвори, написав у телеграм-каналі заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
Ніч у Кривому Розі після ударів російськими ракетами. 112 будинків підтоплено. Співчуваю сім’ям, але головне, що живі і здорові! Місцева влада організувала чотири пункти збору громадян для евакуації в безпечну зону. Рятувальники врятували 11 людей», – написав він. За словами Тимошенка, витік обсягів води сягнув 100 м кубічних, а рівень води в річці Інгулець підвищився від 100 см до 190 см.
«Розуміючи проблему, для пониження рівня води довелося підривати частину гідротехнічних споруд, нижче за течією. Після виснажливих робіт цієї довгої ночі вдалося поставити перший затвір-шандор і зафіксували зниження рівня води на всіх ділянках на 4-6 см. Після встановлення другого затвору рівень води в річці вже знизився на 40 см», – написав Тимошенко. https://t.me/kt20220224
Звісно, російські пропагандисти включилися в розгін паніки з приводу розливу річки. Зокрема, ворожий тг-канал «zаставный» опублікував цілу низку повідомлень, одне з яких почали активно поширювати зокрема і користувачі в Кривому Розі.
У цьому повідомленні показано нібито інтерактивну карту територій Кривого Рогу, затоплених унаслідок пошкодження гідроспоруди. З публікації випливає, що затоплено мало не пів міста. ОБЕРЕЖНО: ЦЕ ВОРОЖИЙ ВКИД!
Ця та інші публікації названого тг-каналу спрямовані на те, що нагнітати паніку передусім серед мешканців Кривого Рогу. Та наша задача – ігнорувати такі вкиди, не поширювати такі відео, фото та гіфки і застерігати інших від їх поширення.
Адже згаданий тг-канал відкрито підтримує російську агресію та всіляко допомагає переконувати в її нібито успіхах і навіть дає свої рецепти «как начать побєждать уже сєйчас». Тож будьте уважні, поширюючи інформацію – за страшною картинкою, яка лоскоче нерви, може стояти російський пропагандист.
Матеріал підготовлено партнером Меережі – проектом Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг
//
Exit mobile version