//

Щоденно Facebook блокує більше мільйона фальшивих акаунтів – керівники Facebook, Google і Twitter відзвітують у Конгресі США про боротьбу з фейками – Без Брехні

Щоденно Facebook блокує більше мільйона фальшивих акаунтів – керівники Facebook, Google і Twitter відзвітують у Конгресі США про боротьбу з фейками

Керівники найбільших мереж таких, як Facebook, Google і Twitter будуть виступати у Комітеті з енергетики і торгівлі США на слуханнях з питаннь загрози поширення дезінформації в великих соціальних мережах. Про це повідомляє The Hill.

25 березня на слуханнях дистанційно виступлять керівник Facebook – Марк Цукерберг, керівник Twitter – Джек Дорсі і керівник Google – Сундар Пічаї.

Їх доповіді будуть заслухані в рамках вивчення американським законодавчим органом заходів, які технологічні гіганти вживають для боротьби з фейк про коронавіруси, а також для протидії дезінформації про результати недавніх президентських виборів.

«Занадто довго великі технологічні компанії не визнавали роль, яку вони відіграли в поширенні завідомо неправдивої інформації для своєї онлайн-аудиторії. Саморегулювання галузі зазнало поразки», – йдеться успільній заяві конгресменів.

Також вони заявили про необхідність початку роботи зі зміни умов, які дозволяють соцмережах «закриватти очі і навіть підтримувати дезінформацію».

Не зважаючи на достатньо різку заяву конгресменів і їх рішучі наміри 15 лютого поточного року на 56-й Мюнхенській конференції з безпеки Марк Цукерберг заявив, що корпорація Facebook щорічно витрачає мільярди доларів на перевірку безпеки контенту в соцмережі, повідомляє DW.

Точні цифри Цукерберг не назвав, однак зазначив, що цей бюджет вище, ніж дохід Facebook при виході на біржу у 2012 році. За словами глави Facebook, команда компанії і розроблене їй автоматизоване програмне забезпечення щодня блокує понад мільйон фальшивих акаунтів, більшість з них виявляється вже через кілька хвилин після реєстрації.

Цукерберг додав, що близько 35 тисяч фахівців аналізують зміст постів і займаються забезпеченням безпеки контенту. Засновник соцмережі вважає, що немає необхідності в спеціальних регулятивних нормах для «шкідливого контенту».

«Зараз існують два підходи в профільних галузях – один застосуємо до газет і існуючих медіа. Інша модель використовується стосовно телекомунікаційними компаніями, які просто є передавачами даних, однак ви не залучите їх до відповідальності, якщо хтось скаже щось шкідливе по телефону. Думаю, нам би підійшов якийсь середній шлях », – сказав Цукерберг.

//
Exit mobile version