//

Чи виконав мер Херсона свої передвиборчі обіцянки по відновленню водопостачання у місті – Без Брехні

Чи виконав мер Херсона свої передвиборчі обіцянки по відновленню водопостачання у місті

Ще під час передвиборчої компанії на позачергові місцеві вибори Володимир Миколаєнко, 5 травня 2014 року, виклав на сторінці ютуб відео «Програма змін Володимира Миколаєнка: Водопостачання» в якому він говорить (0:09 – 0:29):

«Щоб підвищити якість питної води ми проведемо реконструкцію 8 свердловин, що забезпечить життєдіяльність декількох мікрорайонів Херсона. А в перспективі має розпочатись будівництво нової надсучасної станції очищення води з ріки Дніпро, що дозволить забезпечити стабільне, цілодобове, якісне та 100% водопостачання та водовідведення».

В теперішній час, коли не за горами нові місцеві вибори і будуть переобиратися і мери міст, кожен з регіональних очільників, намагається показати, як він натхненно працював для громадян і міста. Володимир Миколаєнко – не виключення. Та чи виконав мер свої обіцянки – перевірили фаткчекери.

ТЕЗА 1: «Ми проведемо реконструкцію 8 свердловин, що забезпечить що забезпечить життєдіяльність декількох мікрорайонів Херсона»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА з ознаками МАНІПУЛЯЦІЇ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

На сайті Херсонської міської ради 12 січня 2015 року з’явилася новина «Воду – в кожен дім», в якій вказано, що:

«..фахівцями комунального підприємства проведено реконструкцію водоприймальної частини свердловин за адресами: № 20-168, №29, НСВ-2 (сел. Антонівка); № 20-105, вул. Лугова, 24; № 20-163, сел. Текстильників, вул. 1-а Текстильна, 1; № 20-152 (№13), вул. Толстого, 5; № 20-96, Миколаївське шосе, 31; № 20-512, с. Степанівка №3; № 20-191, №22, НСВ-2  (сел. Антонівка); № 20-192, №23, НСВ-2  (сел. Антонівка)…Роботи з реконструкції водоприймальної частини свердловин за розпорядженням міського голови профінансовані в повному обсязі».

Отже,  проведення робіт – правда, однак фрази “ми” і  “за розпорядженням міського голови”  є узагальненням і маніпуляцією, оскільки, роботи з реконструкції все ж проводили робітники водоканалу, а гроші були виділені з бюджету за рішенням міської ради.

У документі «Про внесення змін та доповнень до переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища у складі міського бюджету на 2014 рік» вказано, що міська рада вирішила «Внести зміни та доповнення до переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища у складі міського бюджету на 2014 рік … Заходи – Реконструкція водоприймальної частини свердловин МКП «ВУВКГ м.Херсона» (8 свердловин); обсяг фінансування – 992 тис. 25 грн.; розпорядники коштів – Департамент ЖКГ, МКП «ВУВКГ м.Херсона».

ТЕЗА 2: «А в перспективі має розпочатись будівництво нової надсучасної станції очищення води з ріки Дніпро, що дозволить забезпечити стабільне, цілодобове, якісне та 100% водопостачання та водовідведення».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Жодної інформації про будівництво нової станції очищення води з ріки Дніпро на момент публікації не існувало. Проте цю заяву можна маніпулятивною, бо фраза «у перспективі» не вказує на точний час реалізації цієї обіцянки.

Але, слід зазначити, що 100% цілодобове водопостачання в Херсоні з’явилося і без будівництва нової станції.

На сайті Херсонської міської ради ще 16 вересня 2015 року з’вилася новина «Відсьогодні 100% херсонців забезпечено цілодобовим водопостачанням», де написано:

«Сьогодні 100% херсонців отримали цілодобову послугу водопостачання. Міський голова Володимир Миколаєнко взяв участь у безпосередньому запуску оновленого обладнання насосної станції водопроводу №2, реконструкція якої стала завершальним етапом реалізації заходів з переведення мешканців міста на цілодобове водопостачання.

До цього протягом 5 років Міськводоканалом виконано роботи з реконструкції та модернізації насосних станцій водопостачання, в тому числі свердловин та водопровідних мереж; реконструкції Верхньоантонівського водозабору та водогону питної води (замінено 9,6 км водогону, виконано реконструкцію 4-х свердловин); створено зони постійного тиску в районах впливу локальних свердловин (модернізовано 23 свердловини та проведено зонування водопровідних мереж)».

Все ж можна сказати, що обіцянка виконана, хоча, оскільки роботи розпочали ще 5 років тому, за попередньої влади, говорити, що це повністю його заслуга Володимира Миколаєнко – неможна.

Автор: Юлія Лук’яненко«Вгору», м.Херсон

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчекінструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version