//

Фейк і маніпуляція від російського депутата про  зміни призовного віку у віськовозобов’язаних в  Україні – Без Брехні

Фейк і маніпуляція від російського депутата про  зміни призовного віку у віськовозобов’язаних в  Україні

Меседж 1: В Україні буде знижено призовний вік, бо українським збройним силам бракує мобілізаційних ресурсів. 

 ВЕРДИКТ: маніпуляція, пропаганда

АРГУМЕНТИ І ДОКАЗИ

Олександр Миколайович Шерін – це російський військовий, державний і політичний діяч, член ЛДПР, депутат Рязанської обласної думи IV і V скликань, депутат Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації VI і VII скликань. Йому вигідно применшувати можливості та значення Української армії. 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк: на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що на весняний призов у квітні цього року залучати 18-ти та 19-ти річних юнаків до строкової служби НЕ будуть, за виключенням тих випадків, коли вони ДОБРОВІЛЬНО виявлять бажання піти на службу в ЗСУ.

Він, також зауважив: «Ми розуміємо і враховуємо бажання молодих українців мати можливість пройти службу в такому віці, аби вже у 20 років планувати подальший життєвий шлях. Підтвердження цьому є звернення, які ми отримуємо.»

Меседж 2: Депутат не визнає того, що в Україні триває війна. Він наголошує на тому, що без російського телебачення народ стає “оболваненным”, а також називає українську мову та патріотизм “националистической и фашистской идеологией”.

 ВЕРДИКТ: маніпуляція, пропаганда

АРГУМЕНТИ І ДОКАЗИ

Україна змушена оберігати свої території, а тому потребує сильної армії. У лютому 2014 року Росія почала військову операцію із захоплення Кримського півострову та анексувала його. 12 квітня 2014 року російський диверсійний загін взяв під контроль Слов’янськ, Краматорськ та низку менших населених пунктів. Війна з Росією триває досі.

Попри численні факти участі Збройних сил РФ та докази причетності Росії до війни, офіційно Росія не визнає факту свого вторгнення в Україну. Ряд українських політиків називає війну на сході України «гібридною війною» Росії проти України. Юридично на сході України триває Антитерористична операція, яка з 2018 року має назву Операція Об’єднаних Сил. 

Маніпулятивні висловлювання російських політиків є елементом Російсько-Української інформаційної війни. 

 

Автор: Ася Прокаєва

Ще по темі:

//
Exit mobile version