//

Фейк про те, що Зеленський імітував поїздку на Бахмутський напрямок – Без Брехні

Фейк про те, що Зеленський імітував поїздку на Бахмутський напрямок

23 березня в мережі поширили фейк, що президент Зеленський не відвідував Донецьку область. Він нібито приїхав лише до Харкова — й імітував цю поїздку за перебування на Бахмутському напрямку.

Того ж дня в ефірі пропагандистського шоу Скабєєвої ватажок російських бойовиків «Ахмат» зазначив, що Володимир Зеленський не міг потрапити в Бахмут, а його відео з нагородження бійців — мультиплікаційний ролик. Новину про це в Telegram-каналі пропагандистки переглянули понад 100 тисяч читачів. Насправді новина про те, що Зеленський не був у Донецькій області, а намагався видати за неї поїздку до Харкова — брехня.

 

Російські пропагандисти наголосили: Зеленського не було в Бахмуті. Проте офіційні українські джерела не повідомляли, що президент відвідав саме місто.

На сторінці Офісу Президента вказано, що це була робоча поїздка в Донецьку область, де Зеленський відвідав позиції військових на Бахмутському напрямку. Проте про місто Бахмут не повідомляли.

На сторінці Зеленського в Telegram розміщено відео з робочої поїздки на Донеччину. Хоч військові об’єкти ідентифікувати неможливо, цивільні місця, де побував президент, нам вдалось знайти.

Так, на одному з поширених записів президент та його команда завітали на АЗС мережі «ОККО». Ми з’ясували, що автозаправна станція знаходиться у місті Костянтинівка Донецької області.

Те, що це саме та АЗС, підтверджують елементи з відео — ми порівняли їх з фото станції в Google. Розташування меблів на зображеннях таке ж, як і на скриншотах з ролику. Також ідентичними є розміщення приладів освітлення та каси.

Це підтверджує факт, що Зеленський був у Костянтинівці на Донеччині, населеному пункті, що розташоване у 15 кілометрах від окупованої росіянами території.

Того ж дня президент відвідав й Харківщину. Місто Харків отримало почесну відзнаку «Місто-герой України». Про це також не забули згадати фейкороби.

 

Матеріал підготовлено проектом Gwara Media http://surl.li/fifko в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації

Ще по темі:

//
Exit mobile version