//

ФЕЙК | Змія проковтнула автомат АК-47 – Без Брехні

ФЕЙК | Змія проковтнула автомат АК-47

Зображення, на якому нібито було сфотографовано чорну змію після того, як вона проковтнула ю автомата АК-47, поширюється у Інтернеті достатньо регулярно. «Фотографією» поділився у мережі Twitter користувач @paeh_judin і за день отримав понад 13 тисяч поширень та 11 тисяч оцінок. Інші підхоплювали вражаючий їх фейк та супроводжували його власними дописами. Наприклад, акаунт Su-57 прокоментував зображення наступними словами: «У Росії змія не буває застріленою, але, буває, ковтає автомат».  

Одразу ж після того, як досить дивні фотографії були розміщені в Інтернеті, вони швидко почали викликати зацікавлені дискусії серед іноземних користувачів мереж. Деякі люди говорили, що це однозначна правда, дехто не вірив у це. То що ж насправді демонструє зображення?

Веб-сайт з перевірки фактів Snopes.com пише про наявність додаткових фотографій явища — знімків, які показують ту саму сцену, але з інших ракурсів. У разі, коли якась фотографія підроблена у спеціальний програмі, навряд чи вдасться знайти ще кілька зображень об’єкта, зображеного з різних кутів. Тим не менш, якщо ж була знайдена додаткова фотографія цієї Змії-47, яка вказує на те, що це фізичний об’єкт, а не цифровий, чи можна заявляти про правдивість знімку? Ні.

Експерти з обробки зображень проаналізували та встановили, що, хоча змії, як правило, ковтають предмети (тварин) набагато більших за них самих, фотографії змій, котрі ковтають автомати АК-47, виглядають нереально.

По-перше, здається малоймовірним, що тіло змії так щільно обернеться навколо кутової форми цієї зброї. Якби змія справді з’їла автомат АК-47, її тіло простягалося б від одного виступу до іншого, створюючи більш округлу форму. На недостовірність також вказує і те, що основна конструкція штурмової гвинтівки АК-47 виконана з металу, а довжина магазину більше за 20 см. Чорній змії дуже важко її проковтнути. Більше того, автомат АК-47 має дуже гострі краї та кути. Якщо чорна змія проковтне подібну зброю, це неминуче призведе до враження її внутрішніх органів. Іншими словами, незабаром після того, як чорна змія проковтне гвинтівку, вона, ймовірно, буде «розірвана» ​​до смерті. Наскільки б потужною не була здатність чорної змії ковтати або перетравлювати проковтнуте, вона, зрештою, не зможе «пом’якшити» холодну зброю.

Дотепер ніхто на місці події не підтвердив фото, на якому чорна змія ковтає штурмову гвинтівку АК-47. Це й недивно, оскільки на фото продемонстровано роботи, створені Василем Слоновим, російським політичним художником. Як повідомляє платформа для купівля та продажу образотворчого Artsy.net , цей витвір виготовлено з гуми у 2019 році. Французька база даних цін на мистецтво Artprice.com надає можливість подивитися на роботу штучної змії у природному для неї «середовищі проживання» — на ринку мистецтва.

//
Exit mobile version