//

Microsoft презентував нову програму для боротьби з діпфейкамі – Без Брехні

Microsoft презентував нову програму для боротьби з діпфейкамі

Корпорація Microsoft показала нову технологію для боротьби з діпфейкамі, які можуть використовуватися для поширення дезінформації в мережі Інтернет, особливо напередодні виборів президента США. Мова йде про інструмент під назвою Microsoft Video Authenticator, повідомляє видання «Нетфлоу».

У програмі використовується спеціальний алгоритм для визначення автентичності будь-якого фото або відео. Представлена ​​система здатна аналізувати фото і відео для виявлення випадків, коли досліджувані матеріали оброблялися за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Система Microsoft Video Authenticator здатна «виявляти кордон змішання діпфейка з тонкими пікселями вицвітання або сірого кольору», які вкрай непросто помітити на око. Простіше кажучи, алгоритм виявляє кордон, яка відокремлює реальне відео від вмонтованого в нього обличчя людини.

Повідомляється, що при обробці відео система може дати оцінку достовірності для кожного окремого кадру в режимі реального часу. Варто відзначити, що Microsoft не має наміру робити технологію загальнодоступною. На даному етапі Video Authenticator буде доступний в рамках ініціативи Reality Defender 2020 року, фонду для організацій, що беруть участь в забезпеченні демократичного процесу, в тому числі новинних агентств і політичних кампаній.

//
Exit mobile version