//

Неправда Бориса Філатов про кількість мостобудівних компаній в Україні – Без Брехні

Неправда Бориса Філатов про кількість мостобудівних компаній в Україні

“Фактически, у нас в стране одна мостостроительная компания. Она одна! Других компаний нет. Есть, которые занимаются, а профессиональная одна”, – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов у черговому випуску програми «Відверта розмова з мером», бідкаючись про складнощі, які не дають добудувати славнозвісний дніпровський міст.

Підрядною організацією, яку було обрано для завершення робіт з капітального ремонту автодорожнього моста № 2 у м. Дніпрі стало ТОВ ПідприємствоМаст-Буд”. Та чи дійсно в Україні тільки одна професійна мостобудівна компанія?

ТЕЗА:“Фактически, у нас в стране одна мостостроительная компания. Она одна! Других компаний нет. Есть, которые занимаются, а профессиональная одна”

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА з ознаками МАНІПУЛЯЦІЇ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Насправді в Україні не одна компанія, яка пропонує послуги з будівництва та реконструкції мостів. Наприклад, компанія ТОВ “будівельна компанія Адамант”. Ось так окреслені можливості «Адаманту»:

“ТОВ Будівельна компанія Адамант довгі роки спеціалізується на будівництві і реконструкції автодорожніх, залізничних та пішохідних мостів, доріг, а також інших інженерних споруд, зведення об’єктів промислового та цивільного призначення, надання сервісних послуг по ремонту та утриманню автомобільних доріг і мостів, – йдеться на сайті компанії.

Серед об’єктів, будівництво яких здійснювала ця компанія є і мости і кільцеві розв’язки, що за рівнем складності не поступаються, а часто і перевершують міст №2 в Дніпрі.

Крім того, існує ПрАТМостобудівне управління-3”, ТОВ “Укртрансміст”, ТОВ “Сумимостобуд, ТОВ “МСУ-2” та інші структури. Всі вони займалися ремонтами мостів. Та чому ці компанії віднесено мером Дніпра до «непрофесійних», якщо вже виконували роботи з реконструкції мостів?

Якщо слідувати логіці Бориса Філатова про те, що в країні є фактично одна компанія, яка професійно займається будівництвом мостів, то чому на тендер по капітальному ремонту автодорожнього моста № 2 у Дніпрі була допущена “непрофесійна” компаніяМостстройком”? У правоохоронців є підозри, що вона виконувала роль підставної компанії, для перемоги саме “Маст-Буду”. 

Прокуратура звинувачує службовців Дніпровської міськради у змові з фірмамиМостстройком” та “Маст-Буд” (обидві фірми брали участь у тендері на капітальний ремонт автодорожнього моста № 2 у Дніпрі) і ДФС України у привласненні бюджетних коштів під час капремонту автодорожнього моста №2 через р. Дніпро в місті Дніпро. На думку слідства, посадовці міськради отримують «відкат» 30-35% за лобіювання інтересів цих компаній.

Автор: Антон Філліпов, видання “Лица”, м.Дніпро

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчекінструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version