//

Російськи хакери розгорнули фішингові атаки і компанію по дезинформації проти кандидата на пост канцлера ФРН, яка виступає проти «Північний потік-2» – Без Брехні

Російськи хакери розгорнули фішингові атаки і компанію по дезинформації проти кандидата на пост канцлера ФРН, яка виступає проти «Північний потік-2»

Російська влада розгорнули кампанію проти кандидата на пост канцлера Німеччини, співголови партії «Зелені» Анналени Бербок. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела та вже офіційну інформацію від спецслужб ФРН і США. Пані Бербок – противниця проекту російського газопроводу «Північний потік-2», і це викликає у Москви «особливу стурбованість», стверджує агенція.

За інформацією джерел Bloomberg, Росія визнала Анналену Бербок «загрозою своїм інтересам» після того, як та ненадовго стала лідером екзит-полів, проведених напередодні вересневих виборів до парламенту ФРН. Один зі співрозмовників агенції, нібито близький до російського уряду, стверджує, що Кремль «готовий піти на все, щоб перекрити їй шлях до влади». Російська влада побоюється, зокрема, що, якщо пані Бербок займе пост канцлера, це «завдасть серйозного удару глобальним інтересам РФ», а також зруйнує її зв’язки з Німеччиною та «стане великою перемогою для США», стверджують джерела Bloomberg.

Як пише агенція, «Зелені» вже попередили служби безпеки Німеччини про збільшення числа кібератак на ресурси партії з використанням «російської тактики». Джерела розповіли, що члени партії «стали жертвами цільового фішингу по електронні поштові адреси». Подібні атаки, як правило, проводяться для встанволення «шпигунського» програмного забезпечення (ПО), заволодіння персональними даними, уточнює Bloomberg. Сама пані Бербок нібито «стала мішенню для помилкових новин і наклепу в соцмережах».

Bloomberg уточнює, що «на руку потенційним спробам саботажу» грає і ситуація навколо пані Бербок, яка в останні тижні виявляється в центрі скандалів, які штучно спровоковані у ЗМІ і соцмережах. Зокрема, її звинувачували у плагіаті при написанні книги, в тому, що вона «прикрасила своє резюме». Також недавно стало відомо про її вчасно не задекларовані доходи. Подібні помилки «створюють сприятливий ґрунт для російських агентів, щоб посилити негативні чутки та наративи на адресу «Зелених» або поширити дезінформацію», переконані джерела агенції. За останні три місяці рівень підтримки німецького політика впав майже на 10%.

Кремль застосовує той самий «набір засобів», який був задіяний для підтримки Дональда Трампа на президентських виборах в США у 2016 році, пише Bloomberg. Це включає в себе кампанію з дезінформації в соцмережах і кібератаки для отримання конфіденційної інформації, яку можна оприлюднити «в потрібний момент».

Офіційний представник «Зелених» Ян Хелтінг заявив Bloomberg про наявність «тривожних ознак кібератак», а члени партії говорять про «зростанні активності пов’язаних з Кремлем сайтів», мішенню яких стають окремі політики «Зелених». В Бундестазі «спостерігали хвилю» фішингових атак на пошту членів «Зелених». Розсилки часто містять шкідливе ПЗ, за допомогою якого можна стежити за внутрішніми системами партії і дістатися до її більш високопоставлених членів. Розвідка Німеччини упевнена, що подібними способами користується саме Росія, зазначає Bloomberg.

//
Exit mobile version