//

Twitter повідомив про оновлення стратегії протидії дезінформації про вакцину від COVID-19 у своїй мережі – Без Брехні

Twitter повідомив про оновлення стратегії протидії дезінформації про вакцину від COVID-19 у своїй мережі

На офіційні сторінці  Twitter Safety було опубліковане повідомлення, направлене на ознайомлення користувачів зі стратегією боротьби, розробленою керівництвом мережі, проти подальшого розповсюдження неправдивої інформації про глобальну вакцинацію. Дотримуючись прописаних указівок, управління Twitter планує виявляти та виправляти матеріали з потенційно фейковим умістом заради інформаційної безпеки населення.

«Поки світ продовжує боротися з пандемією COVID-19 та готується до глобального розповсюдження вакцин, люди продовжують звертатися до Twitter, щоби обговорити те, що відбувається, та знайти останню надійну інформацію стосовно охорони здоров’я.

Раніше ми поділилися своїм підходом до теми про COVID-19 у Twitter, а сьогодні надаємо додаткові вказівки щодо того, як плануємо поводитися з інформацією щодо щеплень проти COVID-19. Починаючи з наступного тижня, ми будемо надавати пріоритет видаленню найбільш небезпечної неправдивої інформації, а протягом найближчих тижнів почнемо позначати твіти, які містять потенційно неправдиву інформацію про вакцини.

Наш розширений підхід

У контексті глобальної пандемії дезінформація про вакцини є значним і зростаючим викликом для громадського здоров’я – і ми всі повинні зіграти свою роль. Ми зосереджені на зменшенні неправдивої ​​інформації, яка представляє найбільшу потенційну небезпеку здоров’ю та добробуту людей. Twitter відіграє важливу роль як місце для добросовісних публічних дебатів та дискусій щодо цих важливих питань охорони здоров’я.

Відповідно до нашої поточної політики, ми вже вимагаємо видалення твітів, які містять неправдиву або оманливу інформацію про:

Рухаючись уперед і починаючи з наступного тижня, ми розширюємо цю політику і можемо вимагати від людей видалення твітів, які просувають небезпечні неправдиві або оманливі розповіді про щеплення від COVID-19, зокрема:

Приступаючи до справи з початку 2021 року, ми можемо позначати чи розміщувати попереджувальні знаки на твітах, що просувають необґрунтовані чутки, сумнівні претензії, а також неповну або неконтекстну інформацію про вакцини. Твіти, позначені відповідно до цього розширеного керівництва, можуть посилатися на авторитетну інформацію про охорону здоров’я або Правила Twitter, щоби надати людям додатковий контекст та достовірну інформацію про COVID-19.

Що далі?

За допомогою комбінації технологій та людського огляду ми почнемо застосовувати оновлену політику 21 грудня та розширюватимемо свої дії протягом наступних тижнів. Ми будемо застосовувати цю політику в тісних консультаціях з місцевими, національними та глобальними органами охорони здоров’я у всьому світі і будемо прагнути бути ітеративними та відвертими у своєму підході. Ми продовжували зосереджуватися на допомозі людям у пошуках достовірної інформації про охорону здоров’я, перевірці експертів у галузі охорони здоров’я та оновленні нашої політики шляхом ітеративного та прозорого підходу».

 

//
Exit mobile version