//

Twitter запустив антифейкову функцію Birdwatch – Без Брехні

Twitter запустив антифейкову функцію Birdwatch

Twitter запустив нову програму під назвою Birdwatch, в рамках якої користувачі платформи зможуть допомогти у боротьбі з дезінформацією.

На данному етапі у програмі передбачена участь обмеженої кількості користувачів із США, які зможуть висказувати своє ставлення відносно правдивості опублікованих повідомлень у контекстних коментарях, ділитися інформацією про підозрілі і вірусні пости.

Про запуск програм Birdwatch було оголошено у службі підтримки служб соціальної мережі. «Сьогодні ми представляємо Birdwatch – орієнтований на суспільний підхід у боротьбі з недостоверною інформацією. Нам потрібна ваша допомога. Ми шукаємо людей тестування розробки у США. Ви можете додавати замітки з корисним контекстом до твітів, які, на вашу думку, містять недостовірну інформацію », – сказано в повідомленні Twitter.

Розробники також відзначили, що на даному етапі коментарі користувачів не будуть публікуватися безпосередньо в Twitter, але їх можна буде переглядати на сторінці Birdwatch. В процесі тестування компанія планує пропрацювати деталі того, як буде надалі реалізовуватися програма, а також які саме коментарі користувачів будуть додаватися до постів.

Передбачається, що Birdwatch розширить можливість Twitter в плані пошуку і боротьби з дезінформацією, а також знизить роль компанії у визначенні того, яка інформація є достовірною, а яка – ні.

//
Exit mobile version