//

“Українські президенти виступили проти злочинів Порошенка” — у мережі виклали фейк із Кравчуком – Без Брехні

“Українські президенти виступили проти злочинів Порошенка” — у мережі виклали фейк із Кравчуком

.

Президенти незалежної України назвали народного депутата, колишнього президента Петра Порошенказлочинцем, повідомляє сайт “Время”. Для цього підтвердження наводять відео Леоніда Кравчука, який говорить зовсім іншетобто зовсім не називає Порошенка злочинцем

.

Вердикт: фейк, маніпуляція

.

Теза 1. “Леонид Кравчук, Леонид Кучма, Виктор Ющенко, Виктор Янукович обратились к Зеленскому и генеральному прокурору со срочным заявлением относительно порошенко, которого подозревают в военных преступлениях, коррупционных преступлениях, мародерстве, государственной измене”.

.

Аргументи і докази: 

.

.

Журналісти пишуть, що всі президенти незалежної України звернулись до Володимира Зеленського т генерального прокурора із заявою щодо підозри у військових злочинах. Це фейк, оскільки доказів цьому твердженню не наводять

.

Також видання продовжує повідомляти, щоусіпрезиденти стверджують — Порошенко несе більшу загрозу за Росію та небезпеку активістів. Це також фейк

.

.

Теза 2. “В частности об этом публично заявил Леонид Макарович Кравчук на национальном телевидении”.

.

Аргументи і докази

.

Для того, щоб довести тезу про “всіх президентів, які заявили про небезпеку Порошенка”, — наводять слова Леоніда Кравчука. 

.

Водночас, у відео, де перший президент виступає  на шоу каналу “112-Україна”, він говорить лише половину цитат, які наводить видання. Інша частинапридумка сайту, який видаються за слова Кравчука. 

.

Наприклад, він говорить: “Якщо народний депутат Петро Порошенко їде на Мюнхенську конференціювін має таке право? Має. Але Верховна Рада має заявити, що Порошенко говорить від себе. Тому що Верховна Рада його не направляла і повноважень не давала. Тому що народ вже не знає, від кого говорит Порошенко”. 

.

Тоді журналістка “112-Україна”ставить уточнююче запитання — “А сам Порошенко знає, від кого він говорить?”

.

Може і він не знає, продовжує думати, що він президент. У цьому його лихо. Він не може зупинитись у цьому, продовжує бути президентом. Але Верховна Рада цього не робить”, — відповідає Кравчук. 

.

Він також додає: “До мене є 22 звернення від друзів і просто громадян України, які кажуть: “передайте Рябошапці, що коли виступає Портнов і каже, що має десятки подань, які засвідчують корупцію, яка була і продовжується, чого мовчить генеральний прокурор. Тому звертаюсь до Рябошапки — якщо у вас є матеріали, що заяви Портнова та інших є недійсними або не відповідають правді, вийдіть і скажіть. Якщо є матеріали, які підтверджують, то скажіть”. 

.

Кравчук також вважає, що Рябошапка має дати інформацію народу, оскільки його дії нібитокомпрометують президента”. 

.

Цитату, яку наводить видання, — “Порошенко психически больной человек. Он до сих пор думает, что он какой-то хетьман, что он до сих пор президент Украины. Самое страшное то, что Порошенко намеренно раскалывает Украину и его цель стать президентом какой-то части Украины после ее распада. Вот его настоящая цель и банды «активистов», отмороженных журналистов его телеканалов, банды тролей ежедневно раскалывают общество в его интересах” — Кравчук не говорить взагалі. Це фейк

.

Теза 3. “Кравчук прямо заявляет, что есть тысячи доказательств просто ужасающих преступлений порошенко: “Он совершил такие страшные злодеяния, что мне стыдно даже произносить его фамилию. Скорее не стыдно, а мерзко. Почему молчит генеральный прокурор? Почему молчит президент Зеленский? Вы что ждете пока психически больной олигарх разорвет Украину? Чего вы ждете, если у вас под носом расчленяют страну?”

.

Аргументи і докази

.

Також Кравчук не заявляв, що має якісь докази причетності Петра Порошенка до “страшних доказів”, як видно із наведеної розшифровки та самого відео. Це також фейк і домисел авторів

.

Кожна цитата, яку наводить сайт, не відповідає дійсності — на відео Кравчук говорить зовсім інше

.

Висновок: 

.

Видання поширює фейк — слова Леоніда Кравчука не відповідають дійсності. При цьому наводять відео у матеріалі. До того ж додають, щовсі президенти вважають Порошенка злочинцем” — хоча матеріал тільки про цитування одного Кравчука. 

 

Автор: Ася Прокаєва.

//
Exit mobile version