//

Українці в ОБСЄ викрила брехню рф про те, що окупанти не стріляють з С-300 по наземним цілям – Без Брехні

Українці в ОБСЄ викрила брехню рф про те, що окупанти не стріляють з С-300 по наземним цілям

Російську брехню було викрито за допомогою російських же джерел, які підтверджували такі дані. Причому те, що країна-агресор тренувалася до таких дій було зафіксовано у її ж документах ще за 2017 рік. Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ 8 грудня. http://surl.li/dzifm

 

«Декілька днів тому відбулася ще одна атака (проти України – ред) з використанням 14 іранських безпілотників. росія також не припиняє обстрілювати українські міста системами С-300. І я б хотів більш детально зупинитися на цьому. Під час низки засідань Постійної ради російські дипломати намагалися поставити під сумнів повідомлення про використання російськими військами систем С-300 для ураження наземних цілей. Останнього разу російський представник навіть назвав це «небилицею»», – зазначив посол.

Цимбалюк вказав на те, що всього за кілька хвилини можна знайти прес-реліз Східного військового округу рф ще від 30 травня 2017 року. У ньому йшлося про те, що «екіпажі зенітно-ракетних систем С-300 в Хабаровському краї здійснили електронні пуски ракет по наземних цілях». Також в ньому зазначалося, що ЗРК С-300 «здатні знищувати наземні цілі після отримання їх координат від розвідувальних підрозділів сухопутних військ».

«Повторюю – зенітно-ракетні комплекси С-300 здатні знищувати наземні цілі, що підтверджено російськими військовими. Тож чи варто дивуватися брехні від російських дипломатів у цій залі?»”, – наголосив український посол.

За його словами, після брехні російських представників в ОБСЄ у листопаді та грудні 2021 року та протягом січня і лютого цього року про «неіснування російської загрози» стало зрозуміло, що «російська дипломатія не збирається змінювати свій підхід».

Широке застосування зенітних ракет С-300 в Україні для ударів по наземних цілях було зафіксовано від початку повномасштабної війни було зафіксовано неодноразово. При ударах по об’єктах на землі дальність ураження даними ракетами становить 40-70 км. Крім того ракета має значні відхилення від цілі – до від декількох десятків до сотні метрів. В той же час, окупанти йдуть на такий крок бо мають вже брак ракет інших типів, а той час як арсенал для С-300 за оцінками фахівців може сягати до 7000 ракет.

Ще по темі:

//
Exit mobile version