//

В рамках програми протидії дезінформації, Twitter почне маркувати бот-акаунти у своїй мережі – Без Брехні

В рамках програми протидії дезінформації, Twitter почне маркувати бот-акаунти у своїй мережі

Twitter почав позначати автоматизовані облікові записи (або бот-аккаунти) спеціальними ярликами. Поки функціонал знаходиться на стадії тестування і доступний лише невеликій кількості користувачів, повідомляється на офіційній сторінці мережі.

 Що таке автоматизований обліковий запис і навіщо їм потрібні мітки?

«Приклади автоматизованих облікових записів, які ви можете побачити у Twitter, включають ботів, які допомагають знайти різну корисну інформацію, наприклад, місце проведенння вакцианції, попередження про стихійне лихо і т.ін. Коли ці облікові записи повідомляють вам, що вони автоматизовані, ви краще розумієте їх призначення під час взаємодії з ними», – пояснюють розробники.

Коли облікові записи надсилають автоматизовані твіти, щоб поділитися важливою інформацією про вміст в іншому обліковому записі, автоматичні мітки допомагають ідентифікувати хороших-корисних ботів від спаму. Також така функція допомагає прозорості інформації і ідентифікації акаунтів. .

Як працюють автоматичні маркери облікових записів?

«Зараз обмежена кількість людей бере участь у тестуванні лише із запрошенням, що дозволяє їм ідентифікувати свої автоматичні облікові записи з цією міткою. Ми сподіваємося, що цей додатковий контекст допоможе вам довіряти вмісту, який ви бачите», – тлумачать фахівці Twitter.

Після того, як обліковий запис прийме запрошення до тестової групи, під його іменем профілю та дескриптором у його профілі з’явиться мітка «автоматизований обліковий запис».

Слід зауважити, що така ініціатива Twitter є ще одним кроком програми з протидії дезінформації. Так у минулому місяці Twitter оголосив початок партнерства з агенціями Associated Press (AP) та Reuters. Мета такого співробітництва – розширення можливостей з протидії фейкам та просуванню достовірних новин на своїй платформі.

 

//
Exit mobile version