//

Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач “придумав” суму збитків від вирубки лісу – Без Брехні

Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач “придумав” суму збитків від вирубки лісу

Скільки ж насправді збитків зазнала Харківська область від незаконної вирубки лісу

Заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач виступав на нараді з питань природоохоронних заходів та забезпечення безпеки екологічного стану на території Харківської області. Після наради Скоробагач опублікував у своєму Фейсбуці допис про те, яку шкоду завдають «чорні» вирубки лісам в області. Ми перевірили чи дійсно ситуація така жахлива.

Меседж: «Станом на липень 2019 року збитки завдані лісу становлять 61 млн грн»

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

Цифру у 61 млн грн шкоди від вирубки лісу у Харківській області не називав ніхто. Максимально близьку цифру називала перша заступниця голови Державного бюро розслідувань, Ольга Варченко — вона говорила про 58, 5 млн грн.

«Раніше повідомляла, що своїми діями службові особи лісових господарств Харківської області ймовірно завдали збитків державі на суму 23,8 мільйона гривень.

Сьогодні отримали нові результати судово-економічної експертизи, яка встановила, що сума збитків – майже 58,5 мільйона гривень.
Розслідування у цьому кримінальному провадженні триває за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція цієї статті передбачає таке покарання: позбавлення волі строком від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — заявила Ольга Варченко.

При цьому в своїй заяві Варченко говорить про справу про незаконну вирубку лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп», а не про всю Харківську область. За оцінкою голови цього лісгоспу, Руслана Чагаровского, збитки за результатами 10% ревізії від всієї площі ДП «Жовтневий лісгосп» склали 80 млн грн. Про це він заявляв під час зустрічі з Президентом  у липні.

Таким чином ми бачимо, що сума збитків, яку озвучив Скоробагач  не підтверджується жодними фактичними даними і відрізняється від того, що озвучували директор одного з лісгоспів і заступниця голови ДБР.

//
Exit mobile version