//

“1352 досвідчених та професійних партійців” | Як з МАНІПУЛЯЦІЇ херсонська обласна організація однієї з партій почала виборчу компанію – Без Брехні

“1352 досвідчених та професійних партійців” | Як з МАНІПУЛЯЦІЇ херсонська обласна організація однієї з партій почала виборчу компанію

У Херсоні пройшла обласна конференція організації політичної партії «НАШ КРАЙ». Про це повідомляється на офіційному сайті партії. Подія відбулася 15 вересня. 

Лідер Херсонського відділення партії Віталій Булюк оголосив урочисту прийому… яка виявилася мала маніпуляції 

 

ТЕЗА 1: «Ми висуваємо 29 кандидатів на голову ОТГ, 64 кандидати до Херсонської обласної ради, 321 в райради. Усього – 1352 досвідчених та професійних партійців…».

Маніпуляція криється у формі оприлюднення інформації. Пан Булюк перераховує кількість кандидатів: ….29 кандидатів на голову ОТГ, 64 кандидати до Херсонської обласної ради, 321 в райради. Загалом – 414 осіб. Не вдаючись у деталі виборчої діяльності  інших висуванці – куди і за яких обставин, у які райони чи ОТГ балотуються ще 938 представників партії – очільник партії оголошує цифру у 1352 “досвідчених професійних партійця”. 

По-перше, пан Булюк не дає повної інформації виборцям про інші 938 кандидатів, вказуючі тільки “топові” позиції балотування.

По-друге, називаючи критерій “досвідчені професійні партійці” вводить в оману виборців характеристикою кандидатів – так вони можуть бути професійними партійними діячами. Проте, чи це є головним критерієм професійності тих людей, які будуть обиратися на місцях для вирішення або законодавчих, або адміністративних, або господарчих питань. “Професійний партієць” – не професія, не звання, не наукова ступінь і т.ін. Партія – це громадське об’єднання. Тож, по великому рахунку, Віталій Булюк пропонує виборцям, яких турбують питання їх комфортного життя у містах і селах, добробут, отримання вчасно виплат, функціонування місцевої інфраструктури і т.д. вибирати із… громадських діячів. Хай навіть професійних… Але ж на місцевих виборах будуть обиратися депутати сільських, селищних, міських рад, а також сільських, селищних, міських голів.. 

 

ТЕЗА 2: «Ми зібрали надзвичайно професійну команду. Від «НАШОГО КРАЮ»  на вибори в місцеві ради Херсонщини йдуть 45 керівників медичних установ, 55 директорів навчальних закладів, підприємці, аграрії, управлінці та топ-менеджери. Фактично, у нас є всі фахівці з ключових напрямків роботи життєдіяльності області».

На момент оголошення заяви ЦВК лише почало реєстрацію кандидатів. Тож прості виборці не мали можливості переконатися у професійності кандидатів. Проте очільник партії переконує, що всі кандидати професіонали і не наводить тільки узагальнюючі характеристики: 45 керівників медичних установ, 55 директорів навчальних закладів, підприємці, аграрії, управлінці та топ-менеджери… Ні в якому разі не маючи сумніву, що названі умовні персони обіймають оголошені посади, є маніпуляцію отожнювати займану людиною посаду з рівнем професійності, які будуть необхідні при виконанні обов’язків голови ОТГ, сільських, селищних, міських голів… 

Резюмуючи обидві тези, можна констатувати, що очільник партії маніпулює, використовуючи узагальнення та спрощення, а також надає майбутнім виборцям неповну інформацію. 

 

Авторка. Мирослава Романова, “Вгору”

 

//
Exit mobile version