//

«Парк Бернацкого, который из небытия возникает». Як нардеп Максим Єфімов привласнив собі заслуги щодо створення парку у Краматорську – Без Брехні

«Парк Бернацкого, который из небытия возникает». Як нардеп Максим Єфімов привласнив собі заслуги щодо створення парку у Краматорську

Мажоритарщік Максим Ефімов, який здобув перемогу на останніх парламентських виборах, вважає, що існування парку Бернацького в Краматорську, місті, від якого він зайшов в Верховну Раду, – то його власна заслуга.

Під час передвиборчої зустрічі з мешканцями селищ Красноторка і Малотаранівка Максим Єфімов підбивав підсумки власної діяльності як народного депутата за 5 років.

 

МЕСЕДЖ: «… Вы видите фонтаны и парк Бернацкого, который из небытия возникает»

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ, частково НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

За словами Максима Єфімова, парк Бернацького виник «из небытия». Але це не зовсім так. Вірніше, зовсім не так.

В кінці ХIX ст. на березі річки Казенний Торець розташовувався дворянський маєток Таранових-Білозерових. Поряд з маєтком був сад, за яким доглядав садівник.

У 1912 р. поряд з садом побудували стадіон для футбольної команди, що міг вмістити до 2 тисяч глядачів, а у 1916 р, коли директором металургійного заводу став Бернацький, межі саду значно розширились, парк почали називати ім`ям директора.

Комсомольці у середині 20-х побудували кінотеатр, фонтан і літню естраду. У 1936 р. парк переіменували в парк культури імені Леніна і побудували стадіон «Авангард» – найбільший у області на той час. Під час Вітчизняної війни стадіон було зруйновано, а потім відновлено силами робітників Краматорська. В 90-х роках парк Леніна прийшов у занепад, бо більш популярним став парк Юбілейний.

Можна з впевненістю сказати, що вислів Ефімова: «из небытия возникает» до парку Бернацького аж ніяк не підходить.

Сад Бернацького у Краматорську

У вересні 2015 року депутати Краматорської міської ради оприлюднили проект рішення про переіменування парку Леніна в парк Бернацького і постановили провести його реконструкцію.

В 2016 відбулося урочисте відкриття парку. Тут з`явилися мотузковий парк, два дитячих майданчика, нове футбольне поле з штучим покриттям, тренажери, майданчики для баскетболу, волейболу, доріжки для велосипедистів, а також нові тротуари. Планується, що реконструкція буде тривати і надалі.

Підведемо підсумки. Те, що «парк из небытия возникает» – це неправда, бо парк був ще задовго до того, як народився пан Ефімов. Парк було збудовано ще на початку минулого століття, і тому вимагав оновлення, звісно якщо Краматорськ претендує бути більш-менш сучасним містом.

Те, що Ефімов каже «мы можем похвастаться» – знову ж таки не зовcім правдиво, бо взагалі-то звичайно хваляться власними досягненнями. Фінансування здійснювалося «за рахунок переміщених коштів, які вдалося залучити депутату для відновлення Донбасу, а також залученню міжнародних інвестицій».

 

Автор: Наталка Пишна, Технополіс, м.Краматорськ

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version