//

Андрій Садовий трохи перебільшив щоденні витрати Львова на вивіз сміття, проте навів достовірні дані про рівень життя у місті – Без Брехні

Андрій Садовий трохи перебільшив щоденні витрати Львова на вивіз сміття, проте навів достовірні дані про рівень життя у місті

Андрій Садовий – мер міста Львова і лідер партії «Самопоміч» 11.06 дав розлоге  інтерв’ю ресурсу Україна ТV, де поділився думками стосовно низки загальнодержавних питань. Були серед міркувань політика і декілька фактологічних тез, які перевірили на достовірність фахівці «БезБ».

ТЕЗА 1: «Ми сьогодні кожного дня платимо 1 млн. гривень за право вивозити відходи»

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА (з ознаками МАНІПУЛЯЦІЇ)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

28-о травня 2016 року на львівському сміттєвому полігоні у Великих Грибовичах спалахнула масштабна пожежа. В наслідок цього Грибовицьке сміттєзвалище закрили за рішенням суду. Перед адміністрацією міста Львів постало важливе завдання – вирішити проблему з вивозом сміття. Пан Садовий як в даному інтерв’ю так і раніше називає цю проблему «блокадою». Проте, дане трактування є судженням очільника Львова.

Розв’язання ситуації відбулося завдяки укладеному меморандуму про співпрацю між Львівською міською та облрадою і облдержадміністрацією, згідно з яким ЛОДА взяла на себе функції з вивезення побутових відходів зі Львова. Варто зазначити, що угода перекладає зобов’язання з транспортування сміття з території міста Львів на обласну державну адміністрацію, а не надає право на вивіз відходів, як зазначив Андрій Садовий.

Оплата за надані послуги складала 300 млн. грн. за 2018-й рік і 150 млн. грн. за 2019-й відповідно.

Виходячи з цих даних стає зрозуміла щоденна середня оплата вищезгаданих послуг. А саме – 823 тис. грн. на день. Це не сходиться з гучною фразою мера міста, стосовно «одного мільйона гривень щоденно».

 

ТЕЗА 2: «Рівень життя у Львові є вищий, чим в інших містах нашої країни»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Андрій Садовий не посилається на жодні дані пов’язані з цим виразом. Але слід згадати, що згідно з оприлюдненим рейтингом міст за якістю життя (2019), інформаційним ресурсом Numbeo, Львів займає вищу позицію порівняно з іншими представниками України. Львів –  174-е місце, Київ – 192-е, Одесса – 193-е, а Харків на 195-й позиції.

 

Автор: Отюський Артем

//
Exit mobile version