//

Часткова правда про те, як в Запоріжжі чиновники з чергами до дитячих садочків боролися – Без Брехні

Часткова правда про те, як в Запоріжжі чиновники з чергами до дитячих садочків боролися

Ще діючий Мер Запоріжжя Володимир Буряк повідомив  про закінчення капітальних ремонтів у двох дитячих садках. Також зазначив, що Запоріжжя майже позбулося черг до дошкільних навчальних закладів. Але насправді, як перевірили фахівці «БезБ», черги й досі є, тому батькам потрібно завчасно реєструвати своїх дітей у черзі, до того ж багато садів мають переповнені групи.

 

ТЕЗА 1: «За майже 4 роки системної роботи ми скоротили чергу в дитячі садочки в 9 разів. Наразі в Хортицькому, Вознесенівському та Олександрівському районах її взагалі немає»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА (частково)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Система електронної реєстрації до закладів дошкільної освіти дозволяє подивитися чергу на поточний та наступні роки.

У Запоріжжі залишається проблема переповнених дитячих садочків. Лише за 2019 рік було прийнято 217 заявок у Вознесенівському, Хортицькому та Олександрівському районах. Однак майже всі дошкільні заклади обраних районів переповнені на 253 дитини. До того ж батьки стоять у черзі на 2020-2021 роки (мал. 1). Хоча на 2019 рік черг дійсно нема.

Мал. 1. Черги у дитячі садки на 2020-2021 роки 

 

ТЕЗА 2: «Цього року ліквідуємо чергу в дошкільні навчальні заклади в Шевченківському районі. З 2 вересня будуть відкриті додатково ще 5 груп у дитячому садочку № 217, де зараз завершується капітальний ремонт. Це дозволить забезпечити комфортне перебування там близько 200 дітей»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА (частково)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Дитячий садок №217 дійсно зараз знаходиться на реконструкції. На сайті «Prozorro» є декілька тендерів про виконання капітального ремонту з 2018 року.

До початку ремонтних робіт загальна кількість дітей у дитячому саду складала 110 осіб (дані з сайту «Електронної реєстрації до закладів дошкільної освіти»). Лише за 2019 рік у чергу поставлено 148 дітей. На 2020-2021 роки – 55 дітей.

Згідно даних «Електронної реєстрації до закладів дошкільної освіти» у Шевченківському районі на найближчі декілька років 2019-2021 роки у черзі стоїть 2,4 тис. дітей.

 

ТЕЗА 3: «Зараз реконструюється також садочок №169 в Заводському районі, який розрахований на 95 місць, що дасть змогу закрити питання з чергами і в цьому районі»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА (частково)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Правда, що на сайті «Prozorro» є тендер від 5 квітня 2019 р., який засвідчує капітальний ремонт дитячого садочку №169 в Заводському районі.

На сайті «Електронної реєстрації в заклади дошкільної освіти» дійсно зазначено, що садочок розрахований на 95 місць (мал. 2).

Мал. 2. Інформація про дитячий садок №169

Однак лише на 2019 рік у чергу за даними сайту «Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти» стало 42 дитини.

 

Автор: Тихий Вир

//
Exit mobile version