//

Чи є правдою дані Запорізької міської ради про заборгованість підприємств по зарплаті працівникам на більш ніж 77 мільйонів гривень – Без Брехні

Чи є правдою дані Запорізької міської ради про заборгованість підприємств по зарплаті працівникам на більш ніж 77 мільйонів гривень

Нещодавно у міській раді пройшло засідання про проблеми заборгованості заробітної плати городянам Запоріжжя. На сайті Запорізької міської ради з’явилася відповідна публікація з посиланням на управління із питань праці. До того ж сайт Запорізької міської ради фінансується із місцевого бюджету, тобто податками громадян: «За інформацією управління з питань праці, станом на 1 травня загальна сума заборгованості з заробітної плати по Запоріжжю складає 77,7 млн. грн. Заборгованість із виплати зарплати мала місце на 17 підприємствах, у тому числі на 6 діючих (економічно активних) підприємствах, 7 підприємствах, які перебувають в стадії банкрутства, 4 економічно неактивних підприємствах. Найбільшими підприємствами-боржниками з виплати заробітної плати серед економічно активних підприємств є Класичний приватний університет із сумою заборгованості 5,46 млн. грн. та ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» із сумою заборгованості – 2,36 млн. грн.».

Експерти “БезБ” перевірили відповідність оголошених даних.

ВЕРДИКТ: ПРАВДА


ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Повідомленні Запорізької міської ради говорить про стан заборгованості на 1 травня. На офіційному сайті Державної служби України з питань праці дійсно є дані на цю дату. Станом на 1 травня у Запоріжжі згідно реєстру боржників на 3.06.2019 сума заборгованості складає. 77,6 млн. грн.

Що ж до кількості боржників, то їх 16, а не 17, як повідомляв сайт Запорізької міської ради. Із них 6 діючих (економічно активних) підприємств, 6 підприємств, що є банкрутами, та 4 економічно неактивні підприємства (мал.1).

Мал. 1. Таблиця підприємств-боржників Запоріжжя станом на 1 травня

Щодо найбільших підприємств серед економічно активних, що заборгували гроші, то це дійсно Класичний приватний університет із сумою у 5,4 млн. грн. та ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» – у 2,3 млн. грн.

 

Автор: Тихий Вир

//
Exit mobile version