//

Чи казав правду очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв про успіхи області в період туристичного сезону – Без Брехні

Чи казав правду очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв про успіхи області в період туристичного сезону

Голова Херсонської облдежрадміністрації Юрій Гусєв на своїй сторінці у Фейсбуці написав: «Вже приємно відзначити, що майже 4 млн туристів відвідали цього року нашу неповторну Херсонщину! (у минулому – 3млн). Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів перевищила показник аналогічного періоду минулого року на 117%!!!! і склала 4, 5 млн грн».

Фактчекери перевірили чи правдиві данні назвав очільник ОДА.

 

ТЕЗА 1: «Вже приємно відзначити, що майже 4 млн туристів відвідали цього року нашу неповторну Херсонщину! (у минулому – 3 млн).

 ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Цьогоріч (2019 року – ред.) Херсонську область відвідало 3 млн 920 тис українських туристів, а також 57 тис 197 іноземців» – про це під час засідання колегії облдержадміністрації поінформувала директор Департаменту туризму та курортів ОДА Тетяна Волинець.

У «Програмі розвитку туризму та курортів у Херсонській області на 2019-2021 роки» вказано, що «З туристичною метою в 2018 році область відвідали близько 3,5 млн осіб». Оскільки усі данні у програмі вказанні за 10 місяців 2018 року, а пост опубліковано 17 вересня 2019 року (тобто за 8 місяців), то дані приблизно правдиві.

 

ТЕЗА 2: «Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів перевищила показник аналогічного періоду минулого року на 117%!!!! і склала 4,5 млн грн»

 ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Юрій Гусєв вказав у пості офіційні данні, бо у «Звіті про основну роботу Департаменту туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації за січень-серпень 2019 року» вказано, що «Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів склала 4 490,6 тис. грн, що на 117% перевищило показник 2018 року».

Автор: Юлія Лук’яненко «Вгору»

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

Ще по темі:

//
Exit mobile version