//

Чи справді Запорізька облдержадміністрація виділила на розбудову о. Хортиця 1 млн гривень – Без Брехні

Чи справді Запорізька облдержадміністрація виділила на розбудову о. Хортиця 1 млн гривень

Національний заповідник острів Хортиця завжди зустрічає гостей Запоріжжя. Козацьке подвір’я є невід’ємною складовою острова. Так, Є.Семенков, перший заступник голови Запорізької ОДА, відвідав Хортицю та поділився тим, що обласна рада вкладає кошти у розбудову заповідника для покращення інфраструктури.

ТЕЗА 1: «Хоча об’єкт належить державі, обласна рада допомагає в його розвитку – тільки на минулій сесії з обласного бюджету виділено 1 млн. грн. За ці кошти ведуться роботи зі створення нової експозиції – “Козацького куреня”, розширення вбиральні, попереду – встановлення систем кондиціонування у виставкових залах Запорізької Січі, покращення інфраструктури “Козацького кола” та ін»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

На тридцятій позачерговій сесії сьомого скликання були прийняті зміни та доповнення до рішення обласної ради від 20.12.208 №63 «Про обласний бюджет на 2019 рік». У додатку №7 до рішення обласної ради 25.06.2019 №24 зазначається, що «Програмі розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2016-2020 роки (зі змінами)» було виділено 1 млн. грн. (мал. 1).

Мал. 1. Додаток №7 до рішення обласної ради №24 від 25.06.2019

Національним заповідником Хортиця засвоюються кошти через систему Prozorro, на ній присутні відповідні тендери.

ТЕЗА 2: «Те, що обласна рада виділяє кошти на розвиток Хортиці вже кілька років поспіль, доводить те, що ми перевірені партнери в розвитку цього об’єкта»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Програма діє з 2016 року. Проєкт рішення № 1 цієї програми був прийнятий на четвертій позачерговій сесії сьомого скликання від 20.04.2016 року. Фінансування відбувається кожен рік за рішеннями Запорізької ОДА.

Основними завданнями Програми є:

Це означає, що Єгор Семенков сказав правду, коли прокоментував фінансування з обласного бюджету острова Хортиця.

Автор: Тихий Вир

//
Exit mobile version