//

ФЕЙК від тернопільського блогера-антивакса про концтабори для “ковідих” – Без Брехні

ФЕЙК від тернопільського блогера-антивакса про концтабори для “ковідих”

Орест Дмитрик – доволі відома у Тернополі особистість, багатогранний чоловік:  зоозахисник, марафонець, веган, а від початку пандемії Covid 19 ще й «борець» за конституційні права людей або якщо простіше – антивакс.

Періодично Остап Дмитрик бере участь у протестах та маршах, проти обмежень, які застосовуються під час коронавірусу, та й сам долучається до організації подібних заходів у Тернополі.

Щоб “стимулювати” людей до протестів Орест Дмитрик залякує заходами боротьби із коронавірусом, що нібито запровадженні в Австралії: «Гілку першості в цьому такому сюрреалістичному змаганні бере Австралія. Будуються ці концтабори, в прямому сенсі цього слова».

Остап, посилаючись на сайт «Народний оглядач», матеріали з якого активно поширює на своїй сторінці, стверджує, що в Австралії створили концентраційний табір, туди звозять хворих на коронавірус або тих, кого підозрюють у недузі. Чому це фейк – аналізуємо.

 

 

Матеріал підготовлено групою авторів ТМЦ.ІНФО – Тернопільський медіа-центр в рамках ініціативи «Мережа регіональних проєктів з протидії дезінформації» за підтримки National Endowment for Democracy (NED) та менторства ресурсу «БезБрехні»

//
Exit mobile version