//

Фейк! Як ЗМІ відправили у відставку заступника голови Вінницької ОДА   – Без Брехні

Фейк! Як ЗМІ відправили у відставку заступника голови Вінницької ОДА  

21 травня в мережі Інтернет почала набирати розголосу інформація щодо заяви на складення повноважень голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Першим таку інформацію розмістило вінницьке видання на своєму порталі. Журналісти дізналися про «відставку» голови Вінницької обласної державної адміністрації зі слів його 1-го заступника Андрія Гижка.

ВЕРДИКТ: ФЕЙК

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Одразу після появи такої «сенсації» в мережі Інтернет естафету з її розповсюдження підхопили журналісти інших видань.

Деякі видання навіть зазначали, інформацію щодо заяви на складання повноважень очільника Вінницької ОДА підтвердили в прес-службі державної структури.

Втім, на офіційному сайті Вінницької облдержадміністрації жодного повідомлення щодо заяви очільника області не було. Лише наступного дня, 22 травня, Валерій Коровій зробив публікацію на своїй сторінці Facebook і розставив всі крапки над «і», спростувавши інформацію щодо своєї ж заяви, назвавши її фейком.

Те, що голови місцевих державних адміністрацій, у разі обрання нового Президента України, продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих державних адміністрацій, прописано і в Законі України “Про місцеві державні адміністрації”.

Тож, слова заступника голови вінницької ОДА Андрія Гижка щодо заяви Валерія Коровія  – фейк.

Автор: Сніжана Шпікіна

//
Exit mobile version