//

Футбольні поля для шкіл Краматорська | Кандидат в мери міста МАНІПУЛЮЄ питанням – за чий рахунок побудовані ці майданчики – Без Брехні

Футбольні поля для шкіл Краматорська | Кандидат в мери міста МАНІПУЛЮЄ питанням – за чий рахунок побудовані ці майданчики

У Краматорську 12 серпня на футбольному полі зі штучним покриттям проходив чемпіонат міста з мініфутболу. З вітальним словом до спортсменів виступив депутат міської ради Краматорська Олександр Гончаренко. Він заявив про наміри балотуватися на посаду міського голови, тому використовує кожну можливість для просування своїх передвиборчих меседжів.

В своєму виступі (1:36) Олександр Гончаренко зазначив, що у кожній краматорській школі є футбольне поле зі штучним покриттям і це стало можливим завдяки ініціативі народного депутата Максима Єфімова і команді «Наш Краматорськ». Про те, що будівництво здійснили за державні кошти депутат не згадує.

Чому Олександр Гончаренко,«забув» про кошти держсубвенцій, виділених на облаштування футбольних полів? Може тому, що ні народний депутат Максим Єфімов, ні «команда «Наш Краматорськ» не мають до цього ніякого відношення? Розбираємося де і як маніпулює кандидат в мери.

СПРОСТУВАННЯ

Футбольні майданчики в Краматорську побудовані за бюджетною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України»

відповідно до постанови Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів із штучним покриттям у регіонах України КМУ  від 29 серпня 2018 р. № 690.

Постанова передбачала, що бюджетні кошти будуть витрачені на нове будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у різних регіонах України. Також сума мала покривати витрати на виготовлення проектної документації.

Під цю постанову, перш за все, підпадали проекти, розміщені на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Вони передбачали співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 50 відсотків загального обсягу фінансування проекту.

Свою частину фінансування капітального ремонту майданчика покрила Донецька обласна державна адміністрація. Але тоді колишній очільник Донецької області Павло Жебрівський приписував ініціативу будівництва футбольних полів собі, зовсім не згадуючи нардепа Максима Єфімова, а тим більше громадську організацію «Наш Краматорськ».

«З нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області в поточному році на території регіону заплановано створення 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Реалізація проектів здійснюється з ініціативи голови військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік», – повідомляли в Управлінні з питань фізичної культури та спорту Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«Водночас на будівництво 85 спортмайданчиків зі штучним покриттям з обласного бюджету виділено 77 млн 535 тис. грн, з яких 6,9 млн грн – дотація з обласного бюджету місцевим на влаштування основи під укладку штучного покриття при двадцяти трьох опорних школах», – повідомляло Управлінні з питань фізичної культури та спорту.

Відповідь на інформаційний запит стосовно коштів, за які було побудовано футбольні поля зі штучним покриттям в Краматорську, ще раз підтверджує, що ані народний депутат Максим Єфімов, ані депутат міської ради Краматорська Олександр Гончаренко з командою «Наш Краматорськ» до фінансування будівництва не мають ніякого відношення.

«Реконструкція спортивних майданчиків (футбольних полів) з улаштуванням штучного покриття в ЗОШ №1 9, 16, 24, 33, 21 передбачена на виконання регіонального плану заходів з підготовки та відзначення 85-ї річниці з дня заснування Донецької області, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 20.02.2017 №155, на умовах спів-фінансування з обласного бюджету та міського бюджету», – сказано в листі фінансового управляння Краматорської міської ради.

ВИСНОВОК

Матеріал підготовлено в рамках проекту “Придія фейкам і маніпуляціям під час місцевих виборів” 

//
Exit mobile version