//

«Невтішна правда» – кандидати в депутати по Чернігівській області нехтують законом України про вибори народних депутатів – Без Брехні

«Невтішна правда» – кандидати в депутати по Чернігівській області нехтують законом України про вибори народних депутатів

За заявами спостерігачів Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернігівській області було виявлено ряд порушень виборчого законодавства в частині виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

 

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Дійсно, ч. 7 ст. 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» вказує, що «друковані матеріали  передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». У випадку порушення даної вимоги законодавством передбачена адміністративна відповідальність за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск (ст. 212-13 КУпАП).

Таким чином, звернення щодо порушення виборчого законодавства в Чернігівській області не є безпідставними, адже фото друкованих матеріалів наглядно підтверджують відсутність вихідних даних на білбордах та листівках передвиборної агітації.

 

Автор: Ольга Головко

//
Exit mobile version