//

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко сказав правду щодо термінів і вартості ремонту мосту через Сіверський Донець – Без Брехні

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко сказав правду щодо термінів і вартості ремонту мосту через Сіверський Донець

На Донеччині відремонтували 233-метровий міст через Сіверський Донець у Богородичному, ремонт обійшовся у понад 30 млн грн. Про це у Facebook повідомив голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко: «Якість робіт сьогодні перевірив особисто і хочу сказати, що поважаю людей, які роблять те, що обіцяли: заявлених термінів підрядник дотримався, роботи проведені на високому рівні».  

Чи відповідають дійсним фактам слова голови ОДА – перевірили фактчекери. 

 

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

233-метровий міст через Сіверський Донець у Богородичному є частиною автомобільної дороги загального користування державного значення Т-05-21 /М-03/ – під’їзд до м. Святогірська. Наразі споруді підсилили усі конструкції, зробили ефективну систему відведення стічних вод, відновили пішохідні тротуари, заасфальтували проїзну частину, замінили бар’єрне огородження. Ремонт обійшовся у понад 30 млн грн: 16,1 млн грн виділили з обласного бюджету, 15 млн грн – з державного.   

Дійсно, про роз починання робіт по ремонту мосту через Сіверський Донець прес-служба Служби автомобільних доріг в Донецькій області повідомила ще в квітні цього року.

Згідно з результатами відкритих торгів  на ProZorro, підряд на відновлення моста отримало ТОВ «ВП Мост» м.Ізюм (Харківська область). Планувалось, що вартість ремонтних робіт складе 30, 5 млн грн.

28 серпня, через 5 місяців, витримавши всі заплановані терміни, міст було відремонтовано. Про це повідомила Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

Отже, заяву голови Донецької ОДА можно вважати такою, що відповідає дійсності.

 

Автор: Наталка Пишна, Технополіс, м.Краматорськ

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

 

 

//
Exit mobile version