//

 «Гра престолів» у Слов’янську, або як колишній нардеп маніпулює на темі зняття з посади секретаря міськради – Без Брехні

 «Гра престолів» у Слов’янську, або як колишній нардеп маніпулює на темі зняття з посади секретаря міськради

Представники депутатської групи «ОТЗЖ» в Слов’янській міській раді ініціювали винесення питання про недовіру і дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Жана Кіма на розгляд чергової сесії. 18 вересня 2019 року більшістю голосів повноваження секретаря міської ради були достроково припинені.

 Після цього мер міста Слов’янська Вадим Лях зробив заяву про те, що це «політично вмотивоване рішення» і наклав вето на рішення міськради. Документ №306-р від 19.09.2019р. 

 З цього приводу колишній нардеп і понині впливова людина в регіоні Олег Недава в іронічній формі звинувачує Вадима Ляха в тому, що його дії були неправомірними: «Не успел я опубликовать пост о вчерашнем решении горсовета об отставке Жана Кима, как Вадим Лях наложил на него вето. Причины: отсутствие разъяснений, нет обосновательной базы, а также не была выдержана процедура по проекту решения. Что ж, надеюсь, урожая кукурузы в этом году хватит, чтоб мы запаслись попкорном».

 Чи відповідають букві закону дії мера міста Слов’янська, чи правий Олег Недава – з’ясували місцеві фактчекери.

 

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Головні претензії Олег Недава висуває до трьох ключових моментів – недотримання процедури накладання вето, відсутність аргументації і пояснення. Слід розібратися поступово.

МЕСЕДЖ 1. Недотримання процедури

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

Проекти рішень міської ради, виконавчого комітету що підлягають обговоренню, оприлюднюється за поданням розробників не пізніше 20 робочих днів до внесення їх на розгляд пленарного засідання сесії, засідання виконавчого комітету з метою їх прийняття.

Ця процедура не була витримана. Рішення «висіло» на сайті протягом меншого часу. Це є грубим порушенням вимог Регламенту, Закону України «Про доступ до публічної інформації». ч.3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»,

Згідно ч.3 ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктами 4 і 16 статті 26, пунктами 1, 29 і 31 статті 43 та статтями 55, 56 цього Закону, в яких рішення приймаються таємним голосуванням.

Процедура таємного голосування встановлена ст. 49 Регламенту та передбачає створення лічильної комісії. У відповідності із ст.31 Регламенту лічильні комісії обираються радою процедурним рішенням за пропо­зицією головуючого.

В порушення даної норми Регламенту, не зважаючи на інформацію щодо процедури таємного голосування, озвучену головуючим на засіданні, лічильна комісія для проведення таємного голосування з питання «Про дострокове припинення повноважень секретаря Слов’янської міської ради VII скликання» обрана за  пропозицією  депутата міської ради Дубограя І.В.

Крім того, два з трьох членів лічильної комісії (тобто більшість членів комісії), а саме Савченко С.М. та Горбунова О.Л. є розробниками проекту рішення «Про дострокове припинення повноважень секретаря Слов’янської міської ради VII скликання», по якому проводилось таємне голосування, а також є членами однієї депутатської групи «Опозиційна платформа – за життя», що ставить під сумнів неупередженість проведення процедури таємного голосування.

Окрім цього, необхідно зазначити, що п.4 ч.1 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено, що виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання обрання на посаду та звільнення з посади секретаря ради у порядку, передбаченому цим Законом.

 

МЕСЕДЖ 2:  Обґрунтування і пояснення

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

Лях зазначив, що про Кіма не можна сказати, що він не виконував свої обов’язки. Доповідачем питання «Про дострокове припинення повноважень» депутатом Батечко М.А. були наведені підстави прийняття рішення, які  не обґрунтовуються жодними доказами, не доведені та не встановлені в судовому порядку, чи матеріалами будь-яких інших перевірок відповідних органів

«Для цього повинні бути скарги, листи, вказування на помилки протягом року. Якщо чотири роки (майже стільки часу на посту перебуває мер и секретар міської ради) не було жодної скарги ні от депутатів, ні від співробітників стосовно проведення сесій або неналежних умов для роботи депутатів, то відповідно казати, що він (секретар) не справляється, не зовсім коректно». Вадим Лях назвав рішення про дострокове припинення повноважень секретаря політично вмотивованим.

Резюмуючи проаналізовані документи, можна зазначити, що Вадим Лях мав законне право накласти вето на рішення міської ради, і він зробив це обґрунтовано і з роз’ясненнями. Тому вислови Недави щодо ситуації навколо секретаря є маніпулятивними.

 

Наталка Пишна, Технополіс, м.Краматорськ

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version