//

Хто купив автобуси для Кам’янського? – Без Брехні

Хто купив автобуси для Кам’янського?

На сайті міського голови Кам’янського Дніпропетровської області з’явилася новина про те, що нові автобуси ISUZU “Атаман” вийшли на маршрути міста. 

“13 вересня в Кам’янському на майдані Петра Калнишевського відбулася презентація 20-ти нових автобусів ISUZU “Атаман”, якими поповнився комунальний автопарк… Усі автобуси були придбані за кошти Дніпровського металургійного комбінату. Міський голова подякував керівництву підприємства за співпрацю і фінансову допомогу в питанні придбання громадського транспорту”.

Та чи дійсно автобуси куплені за кошти Дніпровського металургійного комбінату?  

 

ВЕРДИКТ: ПРАВДА / ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ТЕЗА: «…20 автобусів були придбані за кошти Дніпровського металургійного комбінату»

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Раніше Кам’янська міська рада повідомляла про те, що з ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” підписано меморандум про співпрацю в соціально-економічній сфері. Згідно з Меморандумом, у 2019 році Дніпровський меткомбінат взяв участь у фінансуванні видатків розвитку соціальної інфраструктури міста в сумі 40 мільйонів гривень.  

40 мільйонів гривень, перераховані комбінатом, місто вирішило направити на придбання автобусів для міського автотранспортного комунального підприємства. Те, що комбінат перерахував кошти, які направили на закупівлю автобусів – правда. 

23 серпня 2019 року КП “Кам’янської міської ради “Кам’янське автотранспортне підприємство 042802” уклало угоду з ТОВ “Комтранс” на поставку 30 автобусів ISUZU “Атаман” за 64,8 млн грн. 

Вартість одного автобуса без податку на додану вартість (ПДВ) – 1,8 млн грн. 

Та з ПДВ вартість одного автобуса – 2,16 млн грн. Тобто, 20 автобусів коштує 43,2 млн грн, а комбінат перерахував, як повідомляла місцева влада, 40 млн грн – за ці кошти можна купити 18,5 автобусів. Отже, в цьому моменті допущена фактична помилка.

ПАТ “Дніпровський меткомбінат” займає 10 місце в країні по обсягах забруднення довкілля по викидах в атмосферне повітря.

 

Автор: Антон Філіповвидання “Лица”м.Дніпро

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version