//

Нардеп Палиця і «зовнішнє управління» Україною | НЕПРАВДА І МАНІПУЛЯЦІЯ – Без Брехні

Нардеп Палиця і «зовнішнє управління» Україною | НЕПРАВДА І МАНІПУЛЯЦІЯ

Палиця часто говорить про так зване «зовнішнє управління» Україною. Не так давно Район.in.ua аналізував один із виступів Ігоря Палиці, де він стверджував, що Україну начебто хочуть зобов’язати закупляти ліки через міжнародні організації.

У ефірі «Право на владу» цього разу говорили про те, чи потрібно вводити в Україні локдаун і яким він має бути. Зокрема, і для малого бізнесу. Що говорив з цього приводу нардеп від Луцька і що з того відповідає дійсності, а що є відвертою неправдою і маніпуляцією.

 

ТЕЗА 1: «Нам не дозволяють знижувати податки, вводити податок на виведений капітал, понижувати ПДВ, ЄСВ, ПДФО. Завтра в порядку денному стоїть проект про створення Бюро економічної безпеки. Ще один фінансовий контролюючий орган, який має заганяти підприємців заганяти в тінь. І знову буде попит на готівку».

ПЕРЕВІРКА

Бюро економічної безпеки в Україні справді буде. 4 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт. За нього нардеп Палиця не голосував. Створити Бюро економічної безпеки Україна має, аби отримати макрофінансову допомогу від ЄС, особливості надання якої ми пояснювали ТУТ.

Як повідомляють на сайті Верховної Ради, в Україні мають ліквідувати податкову міліцію, на зміну якій і прийде Бюро економічної безпеки. Воно буде розслідувати, попереджати та розкривати кримінальні правопорушення у сфері економіки.

Зокрема, одне із завдань бюро – протидіяти кримінальним правопорушенням, які заганяють бізнес у «тінь» та сприяють витоку капіталу з країни. Тому теза Ігоря Палиці, що Бюро економічної безпеки заганятиме підприємців у тінь – неправда.

 

ТЕЗА 2: «Керівники фракцій зустрічалися з послами G-7 (країн «Великої сімки», – ред.) в кабінеті Разумкова. І нам посли іноземних держав казали про те, які закони ми маємо приймати в Україні. Сьогодні було про закон про НАБУ і про Е-декларування. І вимагали посли, що має бути кримінальна відповідальність… Нам в нашій країні диктують зовні, що ми маємо приймати».

ПЕРЕВІРКА

Це класична маніпуляція про «зовнішнє управління» від Ігоря Палиці. Мова йде про те, що Україна повинна виправити скандальне рішення Конституційного суду, яке призвело до кризи в антикорупційних органах і закриття низки кримінальних проваджень.

Нагадаємо, через те, що суд визнав неконституційними норми щодо недостовірного декларування та повноваження НАЗК, Україна ризикує втратити підтримку МВФ, Світового банку, а також ставиться під сумнів «безвіз» із Євросоюзом. А з дефіцитом бюджету у 300 мільярдів підтримка Україні ще знадобиться.

4 грудня Верховна Рада відновила покарання за недостовірне декларування. Депутати проголосували за компромісний законопроєкт. Нардеп Ігор Палиця на голосуванні був відсутній.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту “Придія фейкам і маніпуляціям під час місцевих виборів” факчекерами ресур rayon.in.ua

 

//
Exit mobile version