//

“Не можу кинути напризволяще” | МАНІПУЛЯЦІЯ від очільника Львова Садового про бажання НЕ йти на вибори – Без Брехні

“Не можу кинути напризволяще” | МАНІПУЛЯЦІЯ від очільника Львова Садового про бажання НЕ йти на вибори

Міський голова Львова Андрій Садовий 19 серпня заявив, що знову балотуватиметься у мери міста, вже учетверте. «19 серпня мені 52 роки. Дякую всім, хто телефонує, надсилає SMS: дуже багато вітань. І є багато запитань: «Слухай, Андрію, так ти йдеш на наступні вибори?» Я собі отак думаю: завод з переробки сміття почали будувати, ще дуже багато проблем, треба добудувати до кінця? Треба. А вулицю Бандери чи Суботівську з Рясне-2 на Левандівку треба? Треба. А Шевченка, Богдана Хмельницького?… Ну і що оце все кинути напризволяще? Це якось несерйозно. Тому йду. Я думаю, що ви матимете вибір. Придивляйтеся, приймайте рішення», – сказав Андрій Садовий у відео, розміщеному на його сторінці у Фейсбуку.

ПЕРЕВІРКА

Цікаво, що не так давно Андрій Садовий категорично заявив, що більше не балотуватиметься на посаду міського голови.

«Закінчується моя каденція на посаді мера Львова. Це вже 13 років міським головою працював. Я б дуже хотів, щоб після мене приходили молодші, мудріші, а я максимально підтримуватиму. Моє завдання – підтримувати на державному рівні», – заявив Андрій Садовий і інтерв’ю на телеканалі ZIK у програмі «HARD з Влащенко» у березні 2019 року.

11 травня 2019 року на з’їзді «Самопомочі» Андрій Садовий сказав: «Моя діяльність на посаді міського голови Львова плавно добігає кінця. І як я вже казав раніше, не маю наміру балотуватися в наступній каденції. Я готовий йти в парламент, очолювати список «Самопомочі», якщо буде довіра однопартійців. Готовий боротися за посаду прем’єр-міністра і наводити лад в країні».

Приблизно те саме Андрій Садовий повторив 16 липня в інтерв’ю Інтрефакс-Україна. «Я собі запланував нормально перебудувати систему, щоб після 2020 року на повну займатися загальноукраїнськими питаннями. Це має бути плавний перехід», – сказав Садовий.

У жовтні 2019 року у програмі «Звіти наживо» на каналі UA: Суспільне знову сказав про своє небажання учетверте балотуватися на посаду міського голови Львова.

«Я планую з честю завершити свою каденцію. Я би дуже хотів, щоб приходили молодші та успішніші, але рішення буде приймати громада Львова. Мене часто запитують, а хто буде наступним мером? Львів’яни будуть вирішувати, а не Садовий», – сказав він.

А також додав: «Я своє слово сказав, мені нема що більше доповнити. Важко передбачити, що буде робитися в нашій країні наступного року, яка буде ситуація. Я віддав місту дуже багато років і я би дуже хотів, щоби було багато охочих і щоб ми обирали найкращого».

Хоча буквально за місяць риторика Садового дещо змінилася. Ось що він сказав в ефірі програми «Нині вже» на hromadske 28 листопада: «Будуть наступні вибори – будемо приймати рішення. Я прийняв для себе дуже просте рішення — про вибори буду говорити виключно тоді, коли вони стартують. От буде оголошено старт виборчої кампанії, тоді ви почуєте моє кінцеве слово».

Схоже прозвучало в інтерв’ю, яке Андрій Садовий дав Соні Кошкіній для LB, опубліковане теж 28 листопада: «Тобто Андрій Садовий балатуватиметься вчетверте на посаду мера Львова?» – «Андрій Садовий дав слово, що до початку виборчої кампанії не говоритиме про вибори принципово. Я – чинний міський голова. І від того, що я скажу, залежить той чи інший сценарій».

До слова, саме у цей час Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйона 56 тисяч 550 гривень. Міського голову підозрювали у зловживанні владою та службовим становищем під час продажу земельної ділянки в Рясному-Руському «без аукціону за заниженою вартістю».

8 травня 2020 року заяви Андрія Садового вже не були такими категоричними. «Коли почнеться виборча кампанія, тоді я публічно озвучу свою думку. На сьогодні це не є для мене пріоритетом. Я сфокусований на роботі, а вибори — то таке», – сказав він в інтерв’ю виданню «Бабель».

А 28 травня міський голова вже цілком прозоро натякнув на свою участь у виборах і балотуванні на посаду міського голови.

«Я можу сказати тільки одне. Іншого кроку, як на наступних виборах перемагати на посаду мера і брати більшість в міській раді від «Самопомочі» не буде. «Самопоміч» є і буде перемагати, і вставить всіх по повній програмі», – цитує міського голову видання «Твоє місто».

Та 20 липня у коментарі РБК-Україна Андрій Садовий вдався знову до своїх улюблених прийомів ухиляння від прямих відповідей: «Я міський голова і сьогодні думаю лише про місто. Ми переживаємо епідемію. Інколи мені здається, що я живу в центрі цього коронавірусу. Перемога над вірусом є сьогодні моєю єдиною метою. На думки про вибори часу нема».

І буквально за місяць, 19 серпня, у день свого народження чинний мер нарешті прямо заявив, що таки знову боротиметься за крісло міського голови Львова.

ВИСНОВОК

Матеріал підготовлено в рамках проекту “”Придія фейкам і маніпуляціям під час місцевих виборів” факчекерами ресурсу Dyvys.info

//
Exit mobile version