//

Перший заступник голови Запорізької обласної ради не збрехав про гроші на реконструкцію водогону с.Володимирівка (Приазовського району) – Без Брехні

Перший заступник голови Запорізької обласної ради не збрехав про гроші на реконструкцію водогону с.Володимирівка (Приазовського району)

Єгор Семенков – перший заступник голови обласної ради (перебуває у депутатській фракції «Опозиційний блок») відвідав закінчену реконструкцію системи водопостачання вулиць Центральної та Зарічної с. Володимирівки Приазовського району Запорізької області. Реконструкція проводилася у рамках програми «Питна вода Запорізької області». На його сторінці у facebook з’явився відповідний пост з цього приводу: «У селі Володимирівка Приазовського району проведено реконструкцію водогону на двох центральних вулицях, загальна вартість реконструкції склала близько 3,9 млн гривень, з них 3,5 млн – кошти обласного бюджету. Реконструкція проведена в рамках програми “Питна вода” Запорізької обласної ради – однієї з найважливіших програм розвитку Запорізької області»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Державна цільова програма «Питна вода України» реалізовується з 2011 року у рамках Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму “Питна вода України” на 2011-2020 роки» від 3 березня 2005 року.

Метою програми є забезпечення гарантованих Конституцією України прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів.

Основними завданнями програми є:

Запорізька обласна рада внесла зміни 4 жовтня 2018 року до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки (мал. 1), згідно яких на реконструкцію системи водопостачання центральних вулиць с. Володимирівки Приазовського району Запорізької області було виділено більше 3,9 млн грн. (з них 3,5 млн грн. – обласний бюджет, 0,4 млн грн. – місцевий бюджет).

Мал. 1. Інвестаційні проекти, спрямовані на реалізацію регіональної програми «Питна вода Запорізької області» на 2017-2020 роки

Отже, систему водопостачання у с. Володимирівка дійсно було реконструйовано за рахунок місцевого та обласного бюджетів, суми коштів зі словами Єгора Семенкова збіглися – він сказав правду.

 

Автор: Олена Кулага

//
Exit mobile version