//

Піар від Бердянських ЗМІ для народного депутата Олександра Пономарьова – як маніпулюють псевдо досягненнями – Без Брехні

Піар від Бердянських ЗМІ для народного депутата Олександра Пономарьова – як маніпулюють псевдо досягненнями

Олександр Пономарьов є колишнім «регіоналом», наразі народний депутат VІІІ скликання, член партії «Воля народу» з 2014 року. Нещодавно ЗМІ Запорізької області «Pro.berdyansk.biz» написало про виділення майже 21 млн грн. на капітальні ремонти Бердянська. За словами порталу, 20,6 млн грн. склала державна субвенція, яку у місто залучив О. Пономарьов, і лише приблизно 0,3 млн грн. – місцевий бюджет.

МЕСЕДЖ: «В этом году на капитальные ремонты городских дорог выделено почти 21 млн. грн. Из них, 20,6 миллионов гривен составила государственная субвенция, привлечённая в город Алексанром Пономарёвым, а лишь порядка 300 тыс. софинансирование из местного бюджета»

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Капітальний ремонт доріг може фінансуватися одночасно з місцевого бюджету та державної субвенції. За даними урядового порталу Кабінету Міністрів України 24 квітня 2019 року було підписано В. Гройсманом розпорядження №280-р «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році», у якому бюджет м. Бердянськ поповнився лише на 2,6 млн грн. (мал. 1). Саме кошти цієї субвенції можуть бути спрямовані на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт вулиць, доріг, мостів, переходів комунальної власності.

Мал. 1. Державна субвенція на формування інфраструктури м. Бердянська

Офіційний сайт Бердянської міської ради повідомляє, що на «утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» виділялося 5 разів у 2019 році: 8 січня (мал. 2), 6 березня (мал. 3), 22 березня (мал. 4), 18 квітня (мал. 5) та 10 травня (мал. 6). Загальна сума коштів склала 39,5 млн грн.

Мал. 2. Паспорт бюджетної програми від 8 січня 2019 року

Мал. 3. Паспорт бюджетної програми від 6 березня 2019 року

Мал. 4. Паспорт бюджетної програми від 22 березня 2019 року

Мал. 5. Паспорт бюджетної програми від 18 квітня 2019 року

Мал. 6. Паспорт бюджетної програми від 10 травня 2019 року

Так само на сайті Бердянської міської ради присутній і паспорт на «утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок трансфертів з інших місцевих бюджетів від 18.04.2019 року», тобто саме цей паспорт регулює кошти державної субвенції. За ним на дороги виділили лише 0,3 млн грн. (мал.7).

Мал. 7. Паспорт про розподіл трансфертів

Отже, ЗМІ повідомило про 20,6 млн грн. субвенції на капітальний ремонт доріг Бердянська, насправді субвенції було 2,6 млн грн. (із них освоєно лише 0,3 млн грн.). Теж саме і з місцевим бюджетом: сайт розказав про 0,3 млн грн., а по суті було аж 39,5 млн грн. Тобто місцевий портал маніпулював цифрами заради піару народного депутата Олександра Пономарьова, який вже фігурував в антикорупційних розслідуваннях, пов’язаних з освоєнням державної субвенції.

 

Автор: Олена Кулага

//
Exit mobile version