//

Увага, дезінформація! Дітей-сиріт за Харкова не можна забрати просто додому – Без Брехні

Увага, дезінформація! Дітей-сиріт за Харкова не можна забрати просто додому

Інформація про дітей-сиріт, яких нібито з Харкова можна просто забрати додому, не відповідає дійсності! Простіше кажучи, це ФЕЙК.

У фб-групах поширюється пост про нібито 70 дітей-сиріт у Харкові, яких пропонується «розбірати по домах», і дається номер телефону для зв’язку. Не вірте і не телефонуйте за такими номерами, це може бути шахрайство або елемент дестабілізації.
Якщо це шахраї, ви можете втратити гроші.
Якщо це елемент дестабілізації, вас можуть втягнути в дискусії про те, що влада нібито «нічого не робить» для людей і дітей. Ігноруйте такі спроби, не дайте втягнути себе в подібні «спецоперації».
Служба у справах дітей виконкому Криворізької міськради в коментарі для нашої редакції пояснила порядок отримання дозволу на усиновлення дитини-сироти. Цей порядок дуже складний, необхідно зібрати багато довідок та пройти низку адміністративних процедур, які передбачені спеціально для унеможливлення будь-яких незаконних дій щодо дітей-сиріт. Люди, які хочуть усиновити дитину, можуть звернутися до виконкому за місцем проживання.
Тож якщо ви бачите подібні пости:
1) не телефонуйте за номерами телефонів;
2) якщо не знаєте автора/авторку посту – ігноруйте або скаржтеся фейсбуку на недостовірну інформацію,
3) якщо знаєте автора/авторку посту – напишіть йому/їй у приватні повідомлення, щоб людина прибрала такий пост і не включалася в інформаційну війну, яку росія веде проти України.
Пам’ятайте: російська агресія ведеться на всіх фронтах, зокрема і на інформаційному. Наша задача – протидіяти їй усіма засобами!
Розбір підготували колеги з Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг
//
Exit mobile version