//

Як дніпровські депутати безкоштовні парковки для учасників бойових дій ділили – правда і маніпуляції про законодавчі ініціативи – Без Брехні

Як дніпровські депутати безкоштовні парковки для учасників бойових дій ділили – правда і маніпуляції про законодавчі ініціативи

На сесії (за посиланням відео сесії, де говорять про паркування) Дніпровської міської ради 23 жовтня 2019 року депутат, голова постійної комісії з питань транспорту Каміль Примаков заявив, що згідно протокола очолюваної ним депутатської комісії та підтримки комунального підприємства “Міськавтопарк” “ми робимо днівні безкоштовні парковки в місті Дніпро для учасників АТО”. 

“Я хотел проинформировать присутствующих, что на комиссию по вопросам транспорта и связи обратились АТОшники (около 100 подписей) с требованием того, чтобы дневные парковки для тех, у кого есть УБД были бесплатными. Соответственно, мы провели переговоры с департаментом транспорта, с коммунальным предприятием и, непосредственно, с агентодержателями, которые работают на дневных парковках. 

“… на очередной комиссии, был проголосован протокол – его поддержали все члены комиссии… Согласно протокола и поддержке коммунального предприятия мы делаем дневные бесплатные парковки в городе Днепр для участников АТО – у тех, у которых есть УБД и днепровская прописка и машина, оформлена на человека, который участвовал в боевых действиях. Прошу эту информацию принять. В ближайшее время, на сайте городского совета и на сайте коммунального предприятия будет вывешен план, как люди будут подавать копии своих документов и они будут вноситься в базу инспекции по парковкам”, – сказав Примаков.

На його заяву відреагувала депутатка Дніпровської міськради, заступниця директора департаменту соціальної політики Юлія Дмитрова. Вона повідомила, що впродовж двох місяців спільно з комунальним підприємством “Міськавтопарк” Департамент соціальної політики міськради розробляє проект рішення, в якому будуть внесені зміни до правил паркування транспортних засобів на території міста Дніпра.

“Цей проект рішення, наразі на вичитці у коректорів, у юристів і він буде вивішений, як ми вже казали, десь вже на днях. І будуть роз’яснені правила, за якими буде надаватися ця пільга. Не тільки учасникам АТО/ООС, а також членам сімей загиблих”, – заявила Дмитрова.

Відео всіх виступів на цю тему можна подивитися за посиланням.

 

ТЕЗА 1: “Согласно протокола и поддержке коммунального предприятия мы делаем дневные бесплатные парковки в городе Днепр для участников АТО – у тех, у которых есть УБД и днепровская прописка и машина, оформлена на человека, который участвовал в боевых действиях”. 

ВЕРДИКТ: ПРАВДА / МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ: 

Постійна комісія з питань транспорту та зв’язку Дніпровської міської ради 22 жовтня 2019 року дійсно прийняла рішення, яким доручила комунальному підприємству “Міськавтопарк” та інспекції з питань контролю за паркуванням розробки механізму реєстрації та створення бази даних учасників бойових дій АТО/ООС. Але сама по собі постійна комісія не може “зробити днівні безкоштовні парковки в місті Дніпро для учасників АТО”.

Зі слів Каміля Примакова складається враження, що саме він, та очолювана ним комісія робить безкоштовне паркування для дніпрян – учасників бойових дій. 

Згідно положення про постійні комісії Дніпровської міськради VII скликання, до відання постійної комісії з питань транспорту та зв’язку належать повноваження щодо:

 

ТЕЗА 2: “Цей проект рішення, наразі на вичитці у коректорів, у юристів і він буде вивішений, як ми вже казали, десь вже на днях. І будуть роз’яснені правила, за якими буде надаватися ця пільга. Не тільки учасникам АТО/ООС, а також членам сімей загиблих”.

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ: 

23 жовтня, в день сесії на офіційному сайті Дніпровської міської ради дійсно з’явився проект рішення “Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів на території міста Дніпра”

Спочатку авторкою проекту рішення була зазначена тільки Юлія Дмитрова, а потім до авторського складу додався і Каміль Примаков. Хоча сама пояснювальна записка проекту рішення підписана, як і раніше, тільки Юлією Дмитровою. 

Проектом рішення пропонується звільнити від сплати вартості послуг за паркування транспортних засобів на території міста Дніпра особи, які мають статус учасника антитерористичної операції, або мають статус учасника бойових дій, або є членами сім’Ї загиблого учасника антитерористичної операції, які зареєстровані у місті Дніпрі і подали відповідну заяву в порядку, визначеному виконавчим комітетом міської ради.

 

Автор: Антон Філіповвидання “Лица”м.Дніпро

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

Ще по темі:

//
Exit mobile version