//

Як корінний харків’янин та народний депутат Верховної  Ради України Олександр Фельдман законотворчістю займався. Не дуже вдало – Без Брехні

Як корінний харків’янин та народний депутат Верховної  Ради України Олександр Фельдман законотворчістю займався. Не дуже вдало

У минулому місяці депутат ВР Олександр Фельдман від «Волі народу»  презентував у газеті «Время» – яка йому ж і належить, що може впливати на прозорість – звіт своєї роботи в парламенті, який буцімто випадково співпав із проведенням передвиборчих перегонів. Фельдман, звісно, постає  на сторінках власного видавництва у доброму світі, переконуючи потенціальних виборців у своїй «справжності» як депутата на фоні інших нібито несправжніх та непрофесійних. «Справжній» Фельдман зацікавив наших фахівців своєю законотворчою діяльністю і, як наслідок, відрізнився законотворчою маніпуляцією .

ТЕЗА 1: «Итогом моей законотворческой деятельности за пять лет стали 64 законопроекта, внесенных мною на рассмотрение Верховной Рады Украины.  Пять из них уже стали частью действующего законодательства»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА/ ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Депутат не збрехав, навпаки, трохи не дорахувався своїх досягнень. У Верховній Раді зареєстровано 65 законопроектів, поданих Олександром Фельдманом, та 6

з них стали чинними актами.  Але, якщо рахувати в процентах, то в законотворчій діяльності Олександр Фельдман досяг успіху лише на 9%, що є, скоріше, певним антирейтингом для депутата, аніж досягненням.

ТЕЗА 2: «Мы не голосуем за популистские и декларативные законопроекты, так как зачастую они вносятся вождитскими партиями для поддержания свого рейтинга».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Олександр Фельдман не може говорити за кожного учасника депутатської групи «Воля народу».

По-перше, якщо простежити за хронологією голосувань депутата, то найчастіше Олександр Фельдман взагалі відсутній на засіданнях, – за таких умов складно за щось голосувати чи не голосувати а також знати, хто з колег за що голосував. По-друге, визначення  популізму відносно законів є суб’єктивним (популізм- політика, що направлена на велику кількість людей з метою вирішення соціальних проблем).

Наприклад, гучний закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», що як схвалюється, так і не схвалюється певною кількістю українців, вважається якраз популістським принаймні для певної частини громадян .  За цей законопроект від «Волі народу» з 11 присутніх проголосувало 7 чоловік (Олександр  Фельдман  був відсутнім). Цей факт суперечить тезі політика.

Але є факт, що підтверджує промову Фельдмана, проте все рівно з ознакою маніпуляції. Проект Закону  «Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті» також є популістським і направлений на допомогу громадянам, що брали кредити на житло в іноземній валюті до підвищення курсу долару. За законом було передбачено, щоб банки притримувалися конвертування валют за курсом на момент підписання договору.  «Воля народу» дійсно не проголосувала  за цей закон, але варто відзначити, що і без цього на законопроект було накладено вето та скасовано результати голосування, а отже, як апелював Фельдман, «планы вождитских партий» не справдились. А самого Фельдмана, як вже не дивно, не було під час голосування за законопроект.

 

Автор: Анастасія Маркова  

 

//
Exit mobile version