//

Як львівський депутат питними фонтанчиками з туберкульозом пропонував боротися | МАНІПУЛЯЦІЯ – Без Брехні

Як львівський депутат питними фонтанчиками з туберкульозом пропонував боротися | МАНІПУЛЯЦІЯ

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник звинуватив керівництво міста у відсутності комп‘ютерного томографа у Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі.

«Допоки увага більшості світу прикута до боротьби з короновірусом, до слова, Україна все ще залишається лідером у Європі з поширення туберкульозу. Що ж робить наша влада для вирішення проблеми, допомоги та порятунку пацієнтів у час пандемії? «Логічно» – встановлює у місті питні фонтанчики загальною вартістю приблизно 600 000 гривень». До чого тут фонтанчики і де маніпулює депутат – у нашому фактчеку.

ПЕРЕВІРКА  

«Чи знали ви, що у Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі відсутній комп’ютерний томограф (КТ), його там ніколи і не було!

До слова, цей апарат використовують у всьому світі вже понад 40 років… 

І фонтани – це добре, але коли немає проблем нагальніших. У той час, як ціна життя зводиться до незрозумілих політичних амбіцій та відсутності якісного лікування хворих, Львову потрібен нормальний Господар», – написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Втім, хто, як не депутат міської ради, мав би знати, що згаданий медичний заклад не перебуває у підпорядкуванні Львівської міської ради. Його повна назва «Комунальне неприбуткове підприємство Львівської обласної ради «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр».

Відтак, міська рада, принаймні згідно із законодавством, не має жодних обов’язків щодо його фінансування і не може відповідати за відсутність у ньому того чи іншого медичного обладнання.

Крім цього, згідно з інформацією Львівської міської ради, загальна вартість усіх встановлений фонтанів становить 587 тисяч гривень. Навіть якщо міська рада з власної волі захотіла б допомогти фінансово закладу обласної ради (а такі випадки вже були), цієї суми не вистачило б на придбання комп‘ютерного томографа.

Наприклад, торік, у листопаді, комунальне некомерційне підприємство «Лікарня інтенсивного лікування І рівня м. Горішні Плавні» Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області придбала через систему ProZorro комп‘ютерний томограф за 12 мільйонів 500 тисяч гривень.

І це ще не найвища ціна. У липні 2019 року Южноукраїнська міська лікарня теж через ProZorro придбала КТ за 19 мільйонів 500 тисяч гривень.

А в листопаді минулого року Луганська обласна клінічна лікарня придбала через ProZorro комп‘ютерний томограф за 25 мільйонів гривень.

Висновок

Проаналізувавши заяву можна зробити висновок, що депутат відверто маніпулює на тлі гострої для регіону теми, звинувачуючи міську владу у тому, що не є сферою її відповідальності і компетентності.

Автор. Володимир Галечик

Матеріал підготовлено в рамках проекту “”Придія фейкам і маніпуляціям під час місцевих виборів” факчекерами ресурсу Dyvys.info

//
Exit mobile version