//

Як міський голова Краматорська перебрехав аж у 4 рази про кількість публічних консультацій з громадськістю – Без Брехні

Як міський голова Краматорська перебрехав аж у 4 рази про кількість публічних консультацій з громадськістю

Днями міський голова Краматорська Андрій Панков представив звіт про проведену роботу за минулий рік. В документі є розділ «Співпраця з громадськістю та прозорість міської влади». Звітуючи перед громадою, голова заявляє наступне: Протягом 2018 року активно продовжувалася співпраця з громадськістю міста – було проведено 42 публічних консультації». Але чи дійно вони проводилися і в такому обсязі?  

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА / МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Відповідно до даних офіційного сайту Краматорської міської ради, де запроваджено відповідний розділ «Співпраця з громадськістю», протягом 2018 року з громадськістю міста було проведено всього 30 зустрічей.

Якщо брати до уваги дані, оприлюднені на сайті ради (30), та дані зі звіту Андрія Панкова (42), то то різниця між ними складає 12 засідань.

Крім того слід звернути увагу на те як у звіті зафіксовано перебіг та результативність самих зустрічей: деякі консультації з громадськістю офіційно проходять за відсутності тієї самої громадськості і без надходження жодної пропозиції по тематиці консультацій, як наприклад, обговорення «Про затвердження тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення для КВП «Краматорська тепломережа».

І таких псевдозустрічей за відсутності громадськості і пропозицій налічується аж 17!

До того ж по трьох публічних обговореннях навіть звіти відсутні. Тобто фактично, 20 консультацій або не проводились взагалі, або проводились фіктивно, лише на паперах.

Фактично, згідно аналізу маємо зовсім іншу статистику реальних зустрічечей з громадськістю:

Тож можна констатувати, що заява пана Панкова є неправдою з великою долею перебільшення – фактично у 4 рази!

Автор: Наталка Пишна, Технополіс, м.Краматорськ

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

//
Exit mobile version