//

Як нардеп Вадим Кривохатько маніпулюючи, намагався пропіаритись на своїх «досягненнях» – Без Брехні

Як нардеп Вадим Кривохатько маніпулюючи, намагався пропіаритись на своїх «досягненнях»

У програмі «Виборчий округ» на каналі «Суспільне: Запоріжжя» брав участь діючий народний депутат Вадим Кривохатько. Нині балотується по 82 округу як самовисуванець. У програмі він похвалився своїми досягненнями: підготовкою 22 законопроєктів та інвестуванням Кушугумської лікарні за його сприянням.

 

ТЕЗА 1: «Завдяки залученням інвестицій багатостраждальна лікарня Кушугумська, куди за моїм сприянням було виділено 12 млн, була закінчена і введена в експлуатацію»

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Народний депутат мав на увазі залучення коштів до філіалу поліклініки КЗ «Запорізька центральна районна лікарня» Запорізької районної ради, що обслуговує СМТ Балабине, Кушугум та Малоєкатеринівка за даними Кушугумської селищної ради.

За словами депутата 12 млн. грн. спочатку планувалися на ремонт дороги між Гуляйполем і Пологами, але потім були направлені на лікарню. За даними урядового порталу Кабінету Міністрів України на дорогу було дійсно виділено 12 млн. грн. за допомогою субвенції на підтримку соціально-економічного розвитку окремих територій від 24.06.2016 № 395 (мал. 1).

Мал. 1. Додаток 3 до рішення КабМінУ №395

На сайті Верховної Ради України опубліковані депутатські запити Кривохатька Вадима Вікторовича – народного депутата України VIII скликання. Із них 26 було подано Кабінету Міністрів України, 35 – керівникам міністерств і відомств України, 16 – Генеральному прокурору України та 9 – місцевим органам влади і управління. Однак ні один із них не стосувався лікарні, що обслуговує СМТ Кушугум.

 

ТЕЗА 2: «22 законопроекти я підготував [до Верховної Ради], але те що я хотів би щоб запрацювало – введення парламентських приставів у сесійну залу…І другий законопроект – це введення кримінальної відповідальності за розорювання сінокосів і пасовиськ»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА (частково)

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

На офіційному сайті Верховної Ради України дійсно зареєстровано 22 законопроєкти депутата Вадима Кривохатька. Однак не один із законопроєктів не був прийнятий. У переліку є законопроєкт №3518 від 24.11.2015 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення правопорядку під час роботи Верховної Ради України» та № 8523 від 25.06.2018 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення вимог охорони та використання пасовищ і сінокосів» (мал. 2).

Мал. 2. Рішення комітету про відхилення законопроєкту №8523

До того ж В. Кривохатько був відсутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України більше 60% за даними електронної реєстрації нардепа.

 

Автор: Тихий Вир

//
Exit mobile version