//

Як радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації “набудував” за рік зайві 100 доріг – Без Брехні

Як радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації “набудував” за рік зайві 100 доріг

Юрій Голик, перебуваючи на посаді радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, неодноразово повідомляв про капітальні ремонти 500 доріг всередині населених пунктів Дніпропетровської області: “За останні 3,5 роки відремонтували всередині населених пунктів області майже 500 доріг. Це більше 1,5 тисячі кілометрів. Особливу увагу приділяємо селам та малим містам”, – зауважив чиновник 8 жовтня 2018 року.  

“Вдумайтесь. 500 дорог за каждой из которых выехали на место посмотрели, проект, гос. экспертиза, торги, зачастую АМКУ, хитросделанные ген. подрядчики, контроль за каждой дорогой, гарантия на каждую 5 лет, раз в год осмотр каждой дороги, тонны документов по каждой дороге, уголовные дела на каждую дорогу просто потому, что так работают наши правоохранительные органы, рисуя в ухвалах откровенную пургу, адвокаты, экспертизы, керны, лаборатории, выслушивание в ФБ экспертов как и что нам делать, новые дороги, новые торги и так до бесконечности”, – знову констатував Голик наприкінці 2018 року. 

“500 дорог внутри населенных пунктов Днепропетровской области мы построили за 4 года”, – написав радник вже 22 квітня 2019 року.

Та чи відповідає така наполегливість дійсності – перевірили фактчекери.  

 

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

За даними Дніпропетровської облдержадміністрації, за чотири роки (з 2015-го по 2018-й рік) всередині населених пунктів Дніпропетровської області було відремонтовано не більше 440 доріг. При чому, ця цифра ще завищена.

По-перше, до неї капітальні ремонти доріг місцевого значення не всередині, а між маленькими населеними пунктами.

По-друге, деякі капітальні ремонти у переліку наданому Дніпропетровською облдержадміністрацією дублюються. Наприклад, капітальний ремонт в’їзної дороги від мосту до вул. Комсомольської в смт Дніпровське Верхньодніпровського району.

Інформація про гарантію п’ять років на кожну з зазначених доріг теж не відповідає дійсності. Як приклад: Вулиця Центральна (Леніна) в м. Верхівцеве, Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, яка, згідно переліку, капітально відремонтована, вже декілька років перебуває у дуже поганому стані.

П’ятирічна гарантія на цю дорогу не спрацювала.

 

Автор: Антон Філліпов, видання “Лица”, м.Дніпро

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

 

//
Exit mobile version