//

Як Віталій Рябцев – депутат Запорізької міської ради – розкрив сенсаційну корупційну схему місцевої мерії – Без Брехні

Як Віталій Рябцев – депутат Запорізької міської ради – розкрив сенсаційну корупційну схему місцевої мерії

На днях у Запоріжжі пройшла чергова сесія Запорізької міської ради. Як повідомляє ірne.ws. на ній виступив Віталій Рябцев із сенсаційним розкриттям корупційної схеми з вивозу сміття біля будівель. Фахівці «БезБ» перевірили чи дійсно існує викрита нардепом схема. Виявилось – таки існує! Проте постає питання – чому подібні гучні викриття зроблені саме зараз… напередодні позачергових парламентських виборів?

 

ТЕЗА 1: «Мною был поднят резонансный вопрос – вывоз веток и листвы с придомовых территорий…И почему при объеме бюджетных поступлений в размере 8,5 млрд. грн. «крепкие хозяйственники» из мэрии никак не могут решить эту набившую оскомину проблему листвы и веток…Днепровская районная администрация в 2019 году отыграла 3 тендера и по итогам проведения торгов заключила с победителями договора на подрядные работы:

– вывоз веток на сумму 596 тыс. грн. – с неким ООО «Акватранс системы»;

– вывоз листьев на сумму 1 млн. 748 тыс. грн. – с тем же ООО «Акватранс системы»;

– ликвидация стихийных свалок на сумму 1 млн. 494 тыс. грн. – с ООО «ВЕЛЬТУМ-Запорожье»»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Бюджет міста Запоріжжя був ухвалений у 2018 році. Він дійсно складає 8,5 млрд. грн., як повідомляє сайт «Прозорий бюджет» .

За словами В. Рябцева Дніпровська районна адміністрація проводила 3 тендери на сайті «Prozorro». Перший стосувався вивезення гілля, другий – вивезення листя , третій – ліквідації стихійних звали. Перший і другий дійсно виграла ООО «Акватранс системи», третій – «Вельтум-Запоріжжя».

 

ТЕЗА 2: «А теперь следите за руками. ООО «ВЕЛЬТУМ-Запорожье» заключает с другим предприятием договор субподряда на вывоз стихийных свалок. И вроде бы все законно. И все бы ничего. Вот только, если ООО «ВЕЛЬТУМ-Запорожье» берет из городского бюджета 560 грн. за вывоз тонны мусора, то субподрядчика «Вельтум» нанимает по цене 250 грн. за тонну».

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Згідно додатку до договору про ліквідацію стихійних явищ між Дніпровською районною адміністрацією та ООО «Вельтум-Запоріжжя» усього було ліквідовано 2623,5 т. Тому за одну тону сміття «Вельтум» брала майже 570 грн.

На жаль, у фірми «Вельтум-Запоріжжя» не має сайту, який вказаний у договорі (мал. 6). Виходячи з цього неможливо довести те, що компанія наймає субпідрядника за нижчою ціною, як казав Віталій Рябцев.

В той же час, саме відсутність даної інформації говорить про певну репутацію даної компанії. Так за даними ресусрсу YOU CONTROL структура має місцеву реєстрацію і відповідні КВЕДи, проте фігурую в численних судових процесах як господарського, так і кримінального судочинства.

 

Автор: Олена Кулага

 

//
Exit mobile version