//

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз прорахувався з кількістю новонароджених – Без Брехні

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз прорахувався з кількістю новонароджених

Більш ніж рік тому Кабмін запровадив видачу «пакунків малюка» усім породіллям у якості матеріальної допомоги для догляду за новонародженими. Донецька область стала єдиною в Україні, де ці пакунки не видавалися. Обурені батьки зверталися по всіх інстанціях, і нарешті їх почули. Заступник Міністра соцполітики. Олег Коваль під час робочої поїздки у Краматорськ, зробив декілька заяв, про заходи на майбутнє щодо поліпшення демографічної ситуації у регіоні.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, який був присутній разом з замміністра на робочому засіданні заявив, що: «За період з 1 вересня 2018 року в Донецькій області народилося 10763 малюки, які не отримали належної допомоги від держави». Чи відповідає заява дійсності – перевірили місцеві фактчекери.

 

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

 ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Головне управління статистики у Донецькій області кожний місяць публікує звіт, який містить широкий спектр показників соціально-економічного становища Донецької області. Статистична інформація розподілена за основними напрямами, серед яких демографічна ситуація в області.

У 2018 році в період з 1 вересня по грудень народилося 5349 малюків.

У 2019 році в період з січня по червень народилося 7070 дітей.

Тобто з 1 вересня 2018 року по червень 2019 року (дані за серпень 2019 у звітності Головне управління статистики у Донецькій області поки відсутній) народилося 12419 дітей. Враховуючи, що приблизно кожний місяць в Донецькій області народжується 1100 немовлят, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, помилився  майже на 2700 компенсації, які мають отримати  породіллі Донеччини у грошовому вигляді.   

Наталка Пишна, Технополіс, м.Краматорськ

Матеріал підготовлено за підтримки Internews Ukraine в рамках проекту «Фактчек – інструмент контролю в регіонах України виборчої і післявиборчої риторики, подій, публікацій в ЗМІ»

 

//
Exit mobile version