//

У рейтингу якості автодоріг Україна опиналися між Зімбабве і Буркіна-Фасо – Без Брехні

У рейтингу якості автодоріг Україна опиналися між Зімбабве і Буркіна-Фасо

Один з розділів The Global competitiveness report  – Infrastructure – оцінює якість розвитку інфраструктури країни, в тому числі — якість автомобільних доріг, якість послуг залізничного та повітряного транспорту. Не зважаючи на багатомільярдні державні програми та переможні реляції ще чинного прем’єра Володимира Гройсмана і міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Україна за даними на кінець 2018 року у вище вказаному міжнародного рейтингу із 140 країн опинилась:

Одним словом – пАкращення…

PS. «БезБ» започатковує рубрику «10 років пАкращення». Підґрунтям для початку роботи над нею стало декілька меседжів, які активно використовували (інколи маніпулятивно) за часів вже попередньої влади та під час останніх президентських перегонів.  А саме:

  1. Україна і Польща, після розвалу соціалістичного блоку, мали співставний економічний потенціал, тому досягнення нашого західного сусіда часто згадують, як докір недолугості правлячої еліти нашої держави.
  2. «В Україні краще ніж у Росії» – даний меседж не конкретизую за якими критеріями «краще». Звичайно, ми маємо безперечні досягнення в області демократії, народовладдя, волевиявленні громадян. Однак, є ще інший бік «медалі краще» – економічний. І тут не все так прямолінійно.
  3. Період в 10 років був вибраний за наступних причин. По-перше, і «злочинна влада Януковича» у 2010 році і проєвропейська Порошенко у 2014 році отримали мандат виборців фактично під ідентичними гаслами: «Будуємо нову країну» («Партія регіонів»), «Жити по-новому» (БПП «Солідарність»). По-друге, під час правління кожна з «політичних еліт» пишалась своїми досягненнями, прорахунки і недоліки списуючи на «попєрєдників», або «злочинну владу». В той же час, після втрати керма керування країною, і перша, і друга еліти отримували різко негативний статус.

Враховуючи, що пересічний громадянин дуже часто опиняється в полоні маніпулятивної риторики або емоційних меседжів, «БезБ» говоритиме мовою фактів. Рубрика «10 років пАкращення» не носить формат викриття, але має на меті просвітницьку, пізнавальну функцію – надати фактичну, реалістичну картину економічного розвитку країни за останні 10 років.

Кожна публікація розкриватиме в доступній формі (через інфографіку і короткий опис) один із економічних або соціальних аспектів. До того ж, буде продемонстровано співвідношення показників України до Польщі і Росії.

//
Exit mobile version